RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


KNSB-bekerteam scoort maximaal (30 oktober)
Afgelopen vrijdag, 27 oktober, kreeg ons KNSB-bekerviertal bezoek van de Bekerkampioen van de Haagse Schaakbond. Deze club met de illustere naam Novelty Destroyers is een schaakclub van werknemers van het Europees Octrooi Bureau (European Patent Office, EPO). Hun dagelijks werk bestaat uit het beoordelen van patentaanvragen. Er zijn bij het EPO in Rijswijk werknemers van vrijwel elke Europese nationaliteit. De club is nog betrekkelijk kort lid van de HSB, sinds 2013. Vorig seizoen werden ze Bekerkampioen van deze regionale bond en mochten ze als zodanig meedoen aan de nu lopende competitie om de KNSB-cup 2018. Voor mij was deze vereniging een onbeschreven blad, en ik was dan ook benieuwd wat ons team te wachten stond. ... lees verder (Paul Dekker)

Eijgenbrood 31ste editie: Jannes beste jeugdspeler en Joep beste aspirantspeler (30 oktober)
Vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober 2017 vond de 31e editie van het Eijgenbroodtoernooi plaats. Er werd gespeeld in het Multifunctioneel Centrum Coenen-Lydia in hartje Amsterdam. Er waren 2 groepen; Groep A is voor spelers met een rating van 1700 en hoger, groep B is voor spelers met een rating van 1800 en lager. Voor Jannes en Joep was dit de eerste keer dat ze meededen met een volwassenentoernooi; het speeltempo was 1 uur en 30 minuten voor de hele partij, met vanaf het begin 15 seconden per zet increment. In groep B deden in totaal 58 spelers mee. Naast Jannes en Joep waren er nog meer jeugdspelers ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)

Jeugdnieuws: verslag 2de Lytje Willem GP te Schiermonnikoog; Joep beste speler van het toernooi (23 oktober)
Op 21 oktober werd het 2de Lytje Willem schaaktoernooi georganiseerd. Dit toernooi werd georganiseerd door de NOSBO en gehouden in het Hotel van der Werff te Schiermonnikoog! Aangezien het heel mooi in de herfstvakantie viel, verbleven Jannes en Joep er een paar dagen. Er waren verrassend veel deelnemers, 55. Ook de bezetting was sterk. De A-poule bestond uit 6 denkhoofden met een rating vanaf 1200! Jannes deed mee in de B-poule, Joep in de C-poule. ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)

Team 1 blijft op titelkoers (11 oktober)
Sas van Gent uit... Veel lastiger wordt het niet, qua vervoer dan. Onze KNSB-teams zitten nou niet bepaald dik in de automobielen. Alleen Paul T. vertrok uit Rotterdam met zo'n ding. Spaan had al gewiekst een plekje bij hem gereserveerd en de andere twee zitplaatsen gingen naar de tere jeugd (Lucas en Lola). De echte bikkels, TL Joost en uw verslaggever, gingen met de trein. Herbie ook, die maakte er helemaal een ultieme OV survival van vanuit Amersfoort. Gelukkig reist hij gratis. Wil, die al ergens halverwege BelgiŽ woont, zou ons oppikken bij station Goes. Het noodplan was om daar met de bus verder te gaan, maar dan hadden we eigenlijk een trein eerder moeten hebben. ... lees verder (Djeez)

Scoreverdubbeling voor team 2 (11 oktober)
Met nagenoeg hetzelfde team (Wim Koster ipv Peter Torczynski) als in de 1e ronde reisden wij zaterdag 7 oktober naar het hol van de leeuw - Atlantic Hotel in Kijkduin. Met bar weer en uitzicht op een ruige branding met schuimkoppen zijn er mindere plekken te bedenken om een middagje te schaken. Ook voor SHTV, de thuisspelende club, was het een primeur. Het is dan wel een luxe hotel, maar hun teamleider moest wel zelf hannesen met consumpties, wat veel echte haagse bakkies opleverde. Bijna had ik voor mezelf ook een invaller moeten zoeken, want zo snip als een deur, maar met een hele apotheek in mijn rugzakje was het gelukkig goed te doen in die tot schaakzaaltje omgebouwde hotelkamer. Mazzel was ook dat Joop zich op de valreep meldde - in ronde 1 als invaller voor Wim en nu voor Peter, die het voorlopig voor gezien zal houden. ... lees verder (Koots Keet)

Jeugdnieuws: verslag Grand Prix Den Haag zondag 8 oktober 2017 (9 oktober)
Zondag 8 oktober vond bij de Hofstad Mavo in Den Haag het tweede HSB Grand Prix toernooi plaats. Maar liefst 132 kinderen waren aanwezig, waaronder ook een aantal die meedeed met het Inter-GP toernooi, een landelijke cyclus van schaaktoernooien voor kinderen met 1100+ rating. Vanuit RSR Ivoren Toren waren er vier kinderen aanwezig, te weten Zacciah, David, Lamiek en Joaquin. ... lees verder (Robert Aarts)

Team 3 start met nederlaag..... (8 oktober)
Vrijdagavond j.l., 6 oktober 2017, speelde TEAM 3 zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het pas gepromoveerde kampioensteam (1) uit Hendrik-Ido-Ambacht. Op ťťn speler na was dit team ongewijzigd gebleven deze avond. Dat kon niet gezegd worden van ons derde achttal. Vorig seizoen eindigden we nog in de subtop van de eerste klasse met 'n 50%-score van 7 matchpunten. Het drietal Bob, Arend en Dick was er toen bij, en nu ook nog. De overigen: Michael, Lola, Maarten, Sebastiaan en topscoorder Mark "promoveerden" tussentijds, noodgedwongen naar TEAM 2 en 1, spelend in de KNSB. Dit vijftal werd nu vervangen door Paul Batenburg (niet meer spelend in de landelijke competitie), Arrian, Wouter, Martin (gedrieŽn vorig seizoen spelend in kampioensteam 4) en debutant Evert Mulder. De gemiddelde rating van beide teams bleek, dit keer althans, exact hetzelfde te zijn: 1778. Je zou dus 'n 4 - 4 kunnen verwachten. ... lees verder (TL Paul D.)

Jeugdnieuws: verslag tweede ronde NK D-teams 30 september (1 oktober)
Op 30 september 2017 was de tweede speeldag van het NK D-teams. Namens RSR Ivoren Toren doen Jannes, Bent, Joaquin en Joep mee. We begonnen later, omdat de organisatie een aantal extra huisregels aanscherpte. ... Ben je klaar dan kom je niet meer terug, geen eten en drinken op de tafel, alleen de teamleider mag bij een tafel staan, geen tassen mee... Dit alles met als doel rust te creŽren voor de denkhoofden. ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)