Jeugdnieuws: verslag Grand Prix Den Haag zondag 8 oktober 2017 (9 oktober)
Zondag 8 oktober vond bij de Hofstad Mavo in Den Haag het tweede HSB Grand Prix toernooi plaats. Maar liefst 132 kinderen waren aanwezig, waaronder ook een aantal die meedeed met het Inter-GP toernooi, een landelijke cyclus van schaaktoernooien voor kinderen met 1100+ rating. Vanuit RSR Ivoren Toren waren er vier kinderen aanwezig, te weten Zacciah, David, Lamiek en Joaquin.

Zacciah mocht plaatsnemen in groep 11, waar hij toch nog af en toe probeerde herdersmat te spelen. Hij vond de bekers maar lelijk, maar met 6 uit 10 mocht hij toch trots de derde prijs in ontvangst nemen.

David zat in groep 7 en miste al in het begin een mogelijkheid om te winnen tegen de rijzende ster Lizzy van Anrooij. Door te snel te slaan en te snel mat te willen zetten, kwam hij in de volgende partijen niet meer in zn ritme en haalde hij 2,5 uit 10.

Lamiek zat in groep 5, begon dramatisch met verlies binnen twee minuten, maar kwam uiteindelijk nog op 3 uit 5. Na loting was dit goed voor de 4e plek en de pechvogelprijs, waar hij niet zo blij mee was...

Joaquin tenslotte zat in groep 1 en wist mede door winst op angstgegner Sina Shafie n een succesvol uitgevoerde herhaling van zetten met 4 uit 5 de eerste plek te halen.

Zondag 19 november is het volgende HSB toernooi in Zoetermeer.

Verslag en foto's: Robert Aarts