Jeugdnieuws: verslag tweede ronde NK D-teams 30 september (1 oktober)
Op 30 september 2017 was de tweede speeldag van het NK D-teams. Namens RSR Ivoren Toren doen Jannes, Bent, Joaquin en Joep mee. We begonnen later, omdat de organisatie een aantal extra huisregels aanscherpte. ... Ben je klaar dan kom je niet meer terug, geen eten en drinken op de tafel, alleen de teamleider mag bij een tafel staan, geen tassen mee... Dit alles met als doel rust te creren voor de denkhoofden.

Op de eerste speeldag hadden onze denkhoofden 3 matchpunten gehaald, wat heel knap was. Vandaag gingen ze er weer voor.

Ronde 4: We begonnen tegen Eindhoven, allemaal bekenden op het NK circuit. Joep en Joaquin speelden aanvallend. Al snel stond het 2-0 voor. Alleen een remise nog en we hadden weer 2 matchpunten erbij. Jannes stond helaas al snel, na de 9de zet, achter. Een bekende risicovolle openingstruc (welke hij zelf ook wel eens speelt :-)) verdedigde hij niet goed. Resultaat: verlies van een toren tegen een loper. Hoewel hij het bleef proberen was de eindbeslissing al bekend: 2-1. Bent verspeelde een pion voorsprong en uiteindelijk ook de winst. Het werd 2-2 en helaas maar 1 matchpunt.

Ronde 5: Na een betere voorbereiding (vooral mentaal) mochten we tegen Axel (Zeeland). De zusjes Morote speelden op bord 1 en 2. Ook hier ging het net zoals in ronde 4. Joep en Joaquin wonnen hun partijen. Bent en Jannes speelden voor wat ze waard waren. Inmiddels waren al heel veel partijen klaar. Het was heel erg spannend. Bent deed zijn tweede remisevoorstel (zie foto) en deze werd geaccepteerd; 2- en we hadden de volle 2 matchpunten binnen. Jannes bleef doorspelen en wilde ook winnen. Iedereen was al klaar maar Jannes en Luna speelde dapper door. Na 2 uur gaf Luna zich gewonnen. Met 3- hadden we het maximaal mogelijke resultaat eruit gehaald.

Ronde 6: Deze begon pas om 16:30. We mochten tegen Almere, met o.a. Manasvita Basa en Oscar Klaren. Manasvita was net terug van het EK, dus we mochten weer aan de bak. Dit keer was Joep weer als eerste klaar, echter met een 0. Het wachten had zijn tol geist.. Jannes kwam ook redelijk snel al in het eindspel terecht. Hij speelde dit keer op remise (3 keer zetherhaling): -1. Bent en Joaquin streden nog een tijdje door. Helaas voor Bent eindigde zijn partij in verlies. Joaquin haalde weer een vol punt binnen en daarmee werd hij MVP van de dag. 3 uit 3!!

In totaal hebben we nu 6 matchpunten. Dit is ruim boven de verwachting!? en we zijn dan ook benieuwd naar de laatste speeldag.

Verslag en foto's: Jan-Dirk Westerhof