Team 1 blijft op titelkoers (11 oktober)
Sas van Gent uit... Veel lastiger wordt het niet, qua vervoer dan. Onze KNSB-teams zitten nou niet bepaald dik in de automobielen. Alleen Paul T. vertrok uit Rotterdam met zo'n ding. Spaan had al gewiekst een plekje bij hem gereserveerd en de andere twee zitplaatsen gingen naar de tere jeugd (Lucas en Lola). De echte bikkels, TL Joost en uw verslaggever, gingen met de trein. Herbie ook, die maakte er helemaal een ultieme OV survival van vanuit Amersfoort. Gelukkig reist hij gratis. Wil, die al ergens halverwege België woont, zou ons oppikken bij station Goes. Het noodplan was om daar met de bus verder te gaan, maar dan hadden we eigenlijk een trein eerder moeten hebben. Het noodplan kon in de prullenbak, maar Goes bleek wel één grote omleiding, zodat het best lang duurde voordat Wil het station had gevonden. Daar merkte ik voor het eerst aan den lijve dat het niet verstandig was geweest om in een bloesje en een zomerjasje op pad te gaan. Beginnersfout, aldus Herbie. Eenmaal in de auto leidde Wil ons in sneltreinvaart door de Westerscheldetoltunnel (hoe ging dit vroeger eigenlijk, toen die er nog niet lag?) en we waren nog ruim op tijd voor de wedstrijd.

Over het verloop daarvan kan ik niet veel zeggen, omdat ik de grootste moeite had om een van de broers Van de Wynkele op remise te houden. Bovendien heb ik de hele middag zitten rillen van de kou. Lola, naast mij, verloor vrij snel van een andere broer Van de Wynkele. Gelukkig waren er ook teamgenoten die wonnen. Meer dan genoeg zelfs, want 6-2 voor ons was het eindresultaat. Paul T. boekte op papier de knapste zege, tegen één van zeldzame Ollanders bij onze tegenstanders. Na afloop dropte Wil ons weer in Goes, dat best een leuk historisch centrum heeft met twee reusachtige kerken en een groot plein met horeca. Daar schuilden we voor de regen. We hebben deze lange zaterdag veel geleerd over oude Zeeuwse stoomtreintjes. Hoe laat Herbie uiteindelijk thuis kwam, is niet bekend. (Djeez)

  HWP Sas van Gent 3  1893 - RSR Ivoren Toren 1  2010 2 - 6
1. Andre Galle     1910 - Herbert van Buitenen 2141 ½ - ½
2. Etienne van Leeuwen 1996 - Lucas Gortemaker   1971 0 - 1
3. Martin Stam     1681 - Joost van Rosmalen  2142 0 - 1
4. Rudi Pauwels     1738 - Nathanael Spaan   2113 0 - 1
5. Erik van de Wynkele 2004 - Lola den Dunnen   1882 1 - 0
6. Rudy van de Wynkele 1925 - Jason Zondag     2007 ½ - ½
7. Marnix van der Zalm 2082 - Paul Tromp      1977 0 - 1
8. Philip de Vroe    1810 - Wil Sparreboom    1844 0 - 1

PS: De Braziliaanse wielertoerist die zondagochtend door een toevallig passerend busje van de marechaussee uit de Westerscheldetunnel werd geplukt, zocht volgens eigen zeggen naar de pont naar Breskens.