RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Gezelligheid, al dan niet onder het genot van een drankje (31 januari)
...Aldus luidt het credo van Schaakvereniging Moerkapelle. En gezellig is het bij SV Moerkapelle, dat speciaal voor dit doel domicilie heeft gekozen bij gezelligheidsvereniging Tropica. Gedronken wordt er ook, oh jawel... En met barprijzen die ver onder het landelijk gemiddelde liggen (blikje €1,00!!!) is de overstap snel gemaakt. Bovendien is je aanwezigheid niet verplicht: http://www.svmoerkapelle.nl/svm/informatie/. Je mag je zoveel afmelden als je wilt! Hé, dit is de schaakhemel voor RSR-leden... Voor nieuwe leden: Een gereduceerd “instaptarief”. Jammer dat ze niet om de hoek zitten, maar in een gebied waarbij mijn routenavigatie rondtolt en alleen maar zegt: Je bevindt je de buurt van de snelweg. Beangstigend! Dat houdt ons tegen... Misschien moet Joop zijn eigen collectie blikken maar eens uitventen voor dit soort prijzen. Het regent trouwens. Het lijkt wel of het in die contreien altijd regent...

We hebben er trouwens vrijdag 30 januari ook nog geschaakt met z’n vieren... En passant zijn we ook nog kampioen geworden... Uitslag 0 - 4. ... lees verder (Mischa)

Chaos – orde! (29 januari)
Afgelopen week is de materiaalkast weer op orde gebracht. Zodoende zijn er weer overzichtelijke kratten met (functionerende) klokken, borden en (complete) spellen. Laat het zo blijven! Het bestuur doet een beroep op een ieder om na afloop van de partij de gebruikte spullen netjes in de kratten te deponeren en erop toe te zien dat niet binnen de kortste tijd de grote chaos weer in ons materiaal heerst. (Wouter)

Eindverslag Wijk aan Zee 2015: Duitse winnaar Banjaert Trofee, RSR Ivoren Toren niet in grootse doen (28 januari)
Natuurlijk branden jullie van verlangen om de eindstand van de Wijk aan Zee Groep in natuurvriendenhuis De Banjaert te vernemen. Aan de resultaten daar is in de erkende pers opmerkelijk weinig aandacht besteed. Maar ook van de deelnemers is tot nu toe weinig vernomen. Gezien de resultaten in de eerste toernooihelft was dat te begrijpen.
De droevige waarheid moet thans onder ogen worden gezien dat het er ook in de tweede toernooihelft nauwelijks beter op werd. Zo scoorden onze corifeeën, de heren Dekker, Spaan, Rijken en Van Veen in totaal 34,7 %, na een al niet hoopgevende tussenstand van 35 %.
Ik moet hierin echter wel enige nuancering aanbrengen. ... lees verder (Uw verslaggever tijdelijk buiten dienst, Wijnand Dobbinga)

Uitslagen Zelf Doorgeven (22 januari)
Het bestuur heeft in deze donkere economische tijden onder het mom van efficiëntie wederom een ordinaire bezuinigingsmaatregel gevonden en genomen. Op de website staat namelijk vanaf heden een extra knop “Doorgeven uitslagen”. De leden worden geacht vanaf heden na de partij niet alleen de uitslag, liefst correct, op het formulier in te vullen, maar bovendien zo snel mogelijk op deze wijze onze directeur uitslagen, standen en statistiek, wederom liefst correct, op de hoogte te brengen, die vervolgens voor een efficiënt vervolg, te weten het bijwerken van de website, zal dragen.

Resultaat van deze exercitie is dat het bestuur wederom een administratief medewerker bij het grof vuil kan zetten en daarmee hoopt de uitgaven verder te drukken en daarmee weer de opwaartse druk op de contributie te drukken. (Leo de Jager)

Wijk aan Zee 2015, grauwsluier boven Banjaert-spelers (21 januari)
- waarnemingen vanuit de ziekenboeg -
Na ruim 20 jaar zonder één onderbreking te hebben deelgenomen aan het mooiste schaakevenement van Nederland, het voormalig Hooogoventoernooi in Wijk aan Zee, moest het een keer misgaan. In 2015 meldde ik me twee dagen voor de start van de 10-kampen af. Rugklachten, niet goed te combineren met 9-ronden schaken. Gelukkig bestaat er tegenwoordig internet zodat je thuis kan meegenieten zowel van de grootmeesters alsook de amateurs in de diverse 10-kamp-groepen. Ik kan deze onverwachte vrije tijd mooi opvullen door jullie met mijn geleuter over Wijk aan Zee lastig te vallen. ... lees verder (uw zieke verslaggever Wijnand Dobbinga)

Schaken doe je in Rotterdam (18 januari)
Het kan geen Rotterdammer ontgaan zijn, afgelopen donderdag werd de vijfde ronde van het Tata Steel schaaktoernooi 2015 gespeeld op de zesde verdieping van hotel Nhow in het gebouw De Rotterdam op de Wilhelminapier.Aankondiging evenement plus het Rotterdamse Schaakspel

Sinds vorig jaar worden er twee speelrondes op locatie gespeeld, dit jaar dus in Rotterdam en komende week in Den Haag. ... lees verder (Wouter)

Je suis de Schakelaar... (15 januari)
Op 8 januari gaat RSR 4 op bezoek in de nieuwe locatie van Ridderkerk en verslaat de gastheer met 2½-5½ ...
Na jaren in het hok van de plaatselijke radiopiraat te hebben gezeten is het blijkbaar tijd voor glamour en luxe... Ridderkerk heeft nu echt de ruimte; externe partijen worden dan ook gespeeld in een aparte kamer. Aan de bar staat zelfs een jonge meid. Kom daar maa eens om in het Nivon.
De aanloop naar de wedstrijd gaat niet van een leien dakje. Martin is ziek en moet de avond voor de wedstrijd vervangen worden. Dat lukt, Emilian wil invallen en zal zelfs op de terugweg naar huis zijn verjaardag vieren om 12 uur ’s nachts... De traditionele afmelding van Lola op de avond voor de wedstrijd noopt mij nog een invaller te zoeken. Maar met nog maar heel weinig tijd op de klok wordt deze niet gevonden zodat ik zelf aan de bak moet.

Als de auto onderweg is naar Ridderkerk, horen Wijnand, Paul en ik van Leo dat de volledige redactie van de Schakelaar (Dolf en Maarten) ondergedoken zit i.v.m. de terreuraanslagen in Parijs op die andere redactie. Wij begrijpen nu waarom het zo stil is met oproepen voor kopij...
In de speelzaal slaat de schrik ons pas goed om het hart als een in het zwart geklede bebaarde mujahidin de ruimte binnen komt stormen. Daarna die opluchting, het is Wouter met zijn nieuwe looks... ... lees verder (TL Mischa)

Spectaculaire zege van het jeugdviertal! (10 januari)
Na de sensationele overwinning in Schiedam tegen de koploper hebben we nu opnieuw gewonnen tegen HZPS en wel met 3½-½. Vader en zoon Ayala staan beiden op 100% na vier wedstrijden. Ongekend. Verslag volgt. (Angelo)