Je suis de Schakelaar... (15 januari)
Op 8 januari gaat RSR 4 op bezoek in de nieuwe locatie van Ridderkerk en verslaat de gastheer met 2˝-5˝ ...
Na jaren in het hok van de plaatselijke radiopiraat te hebben gezeten is het blijkbaar tijd voor glamour en luxe... Ridderkerk heeft nu echt de ruimte; externe partijen worden dan ook gespeeld in een aparte kamer. Aan de bar staat zelfs een jonge meid. Kom daar maa eens om in het Nivon.
De aanloop naar de wedstrijd gaat niet van een leien dakje. Martin is ziek en moet de avond voor de wedstrijd vervangen worden. Dat lukt, Emilian wil invallen en zal zelfs op de terugweg naar huis zijn verjaardag vieren om 12 uur ’s nachts... De traditionele afmelding van Lola op de avond voor de wedstrijd noopt mij nog een invaller te zoeken. Maar met nog maar heel weinig tijd op de klok wordt deze niet gevonden zodat ik zelf aan de bak moet.

Als de auto onderweg is naar Ridderkerk, horen Wijnand, Paul en ik van Leo dat de volledige redactie van de Schakelaar (Dolf en Maarten) ondergedoken zit i.v.m. de terreuraanslagen in Parijs op die andere redactie. Wij begrijpen nu waarom het zo stil is met oproepen voor kopij...
In de speelzaal slaat de schrik ons pas goed om het hart als een in het zwart geklede bebaarde mujahidin de ruimte binnen komt stormen. Daarna die opluchting, het is Wouter met zijn nieuwe looks...

Omdat mijn tegenstander er nog niet is kan ik in het begin wat rondkijken op de borden... Wouter heeft in het begin vooral te maken met een ingestudeerd openingsvalletje uit de Alpin-opening, Paul heeft vanaf het begin het heft in handen en de rest is nog ongewis... Paul zet al heel snel de eerste 1 op het bord, waarna ik heel snel de gelijkmaker op het bord zet. Ik verdwaal met zwart in een Siciliaan, waardoor ik op zet 11 slecht sta en bij zet 15 opgeef. Arrian gaat daarentegen beter met zijn kansen om; degelijk en met de nodige scherpte: 1-2. Een fijne score hangt in de lucht als ook bij Brian de stukken in de doos gaan. Zijn tegenstander biedt op een vol bord een volle toren aan: 1-3. Ook op winst staat dan Leo die op bord 1 wederom Tuvshin Boldoo ontmoet. Leo heeft de kwaliteit en het betere spel. Ook Wouters bord is veelbelovend... Een in de opening geofferd stuk ziet zijn tegenstander nooit meer terug... Bij Wijnand wordt het evenwicht nergens verstoord: 1˝-3˝. Ondertussen casht Wouter het punt... Nadeel van een opening met als 2e zet Pe2 is dat het paard eigenlijk nooit meer op een normaal veld komt: 1˝-4˝. Pure tragiek bij Leo... In gewonnen stand een grafzet en een pleuriszet doen levert plots die dodelijke vork op: 2˝-4˝. Wat kan Emilian nog... De tijdnoodfase is aangebroken en na eerst gewonnen te hebben gestaan ziet de stelling er Wijnandiaans uit... Maar niet getreurd, Emilian mag een gratis toren pakken. Daarna komen een twintigtal vage zetten waarbij wel de tijd weer wat gerepareerd wordt. Emilian hervindt zijn rust en hervindt ook zijn stuk meer, zodat hij na pionopruiming zelf ongehinderd door kan lopen: Eindstand 2˝-5˝.

Goed gespeeld door het team! Leo en ik doen een extra rondje Kobani... Volgende wedstrijd 13 februari tegen WSV 1... (TL Mischa)

   Ridderkerk 1                1614 - RSR Ivoren Toren 4          1634 2˝ - 5˝
1. Tuvshin Boldoo              1828 - Leo van Dongen              1745 1  - 0
2. Bas Kuijper                 1744 - Paul Dekker                 1763 0  - 1
3. Frank van Manen             1729 - Wijnand Dobbinga            1631 ˝  - ˝
4. Frans Frishert              1683 - Arrian Rutten               1744 0  - 1
5. Jelle van den Berg          1524 - Brian van Kanten            1581 0  - 1
6. Bas Weber                   1483 - Wouter Scheffer             1590 0  - 1
7. Rishie Jokhoe               1532 - Emilian de Kievit           1540 0  - 1
8. Raymond de Moré             1388 - Mischa van Vlaardingen      1474 1  - 0