RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Jeugdnieuws: zondag 28 mei RSB Grand Prix thuistoernooi van RSR Ivoren Toren (29 mei)
Op zondag 28 mei was het thuistoernooi van RSR Ivoren Toren. Het was gelukkig al een beetje minder warm dan zaterdag. Organisator Margreet had wel alle ramen open laten zetten.

Om 13.00 stond alles keurig klaar en konden de 65 kinderen beginnen. Hierbij zaten maar liefst 16 kinderen van RSR Ivoren Toren! ... lees verder (Robert Aarts)

FM Joost prolongeert snelschaaktitel (26 mei)
Op vrijdag 26 mei werd het clubkampioenschap snelschaak 2017 gespeeld. De wedstrijdleiding was in handen van Arrian, die ervoor zorgde dat in straf tempo in totaal 11 ronden werden afgewerkt. Was het de warmte? In ieder geval viel de deelname weer enigszins tegen, met in totaal 23 spelers.

In de eerste ronde waren er meteen al sensaties: Maarten verschalkte Joost Ros, en Shakir won van Keet. Dit waren zeker niet de enige verrassingen; zo won Maarten in de 2e ronde ook nog van Spaan. Na 5 ronden gingen vier spelers met 4 uit 5 aan de leiding: FM Joost, Cees (die in de 5e ronde FM Joost pootje had gelicht), Spaan en de verrassend sterk spelende Michael Fung. Vervolgens was FM Joost de enige die verder alles wist te winnen, waardoor hij terecht de snelschaaktitel prolongeerde, met 10 uit 11. Tweede werd uiteindelijk Joost Ros met 8˝ uit 11, en Wim werd derde met 8 uit 11. Eervolle vermeldingen zijn er voor Michael Fung, die met 7 uit 11 (gedeeld 4e) een overscore van +2,67 haalde, en Maarten, gedeeld 7e met 6˝ uit 11 en een overscore van +2,93!

Voor alle uitslagen e.d., zie deze link. (Arrian)

Clubkampioenschap snelschaak op 26 mei (21 mei)
Vrijdagavond 26 mei zal het clubkampioenschap snelschaak worden gespeeld. Er is dan uiteraard geen interne competitie. Er wordt gespeeld volgens de gebruikelijke formule: 11 ronden volgens de Zwitserse indeling (1e vier ronden op rating, de overige zeven ronden op weerstand), met als speeltempo 5 minuten per persoon per partij. Vooraf in de speelzaal aanmelden bij Arrian, waarna om 20.30 uur de eerste ronde zal starten. Zorg er dus voor dat je (ruim) op tijd aanwezig bent! Er wordt gerekend op een hoge opkomst!! (Arrian)

V1 en V4 lukte het net niet, V3 gelukkig wel! (21 mei)
Viertallenteams V1 en V4 was het net niet gelukt het kampioenschap te grijpen. Team V3 had afgelopen vrijdag ook nog kans op de titel. Er moest uit worden gespeeld tegen Spijkenisse V3, dat medekoploper was. Het uitgangspunt was duidelijk: minimaal gelijkspelen, want meer bordpunten. Uiteindelijk werd het een gelijkspel, waardoor team V3 viertallendivisie 2B op zijn naam wist te schrijven. De twee puntenmachines van het viertal wisten weer te winnen. Shakir scoorde maar liefst 7 uit 7, en Leonardo bleef daar maar een halfje achter met 6˝ uit 7. Fred scoorde 3 uit 7 aan het 1e bord, Circe behaalde 1 uit 4 en invaller Diego 3 uit 3. Deze mix van jeugd en senioren bleek dus het juiste recept voor de titel! (Arrian)

De Coolsingel is weer een grote huldiging onthouden: Viertal V4 op de streep gevloerd (15 mei)
Afgelopen donderdag was een megaspannende dag op allerlei fronten. Nederlands succes op het Songfestival, onze meiden OG3NE haalden de finale. Ajax haalde voor het eerst dit millennium een Europese finale. Ook in Rotterdam-Zuid was er reden voor feest nadat de gemeenteraad akkoord was gegaan met een financiële injectie van de Feyenoord-City plannen. De voorbereiding voor de huldiging op de Coolsingel waren in volle gang. Tegen die achtergrond werd er al een heuse finale gespeeld in de viertallen klasse 2A. RSR Ivoren Toren V4 kon bij winst op Onésimus V3 meteen op een steenworp afstand gehuldigd worden op het stadhuis. De Coolsingel maakte zich in alle stilte op voor een generale repetitie voor ons viertal, ingeval Feyenoord het toch niet zou redden. Helaas was de wedstrijd tegen Onésimus onder leiding van Ruud Neumeijer een fervent Excelsior-fan. En we weten dat Excelsior kampioenfeestjes graag om zeep helpt. Ook de Excelsiorsupporters (die zijn er dus ook) brengen dus geen geluk. ... lees verder (TL Angelo)

RSR 1 in de laatste ronde met gelijkspel strijdend gedegradeerd (9 mei)
RSR 1 is op zaterdag 6 mei 2017 gedegradeerd naar de 3e klasse na het gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Dordrecht 1. Al bleek achteraf dat we bij iedere uitslag waren gedegradeerd doordat concurrent Rokado 1, dat 1 MP meer had, zijn wedstrijd had gewonnen.

Spaan stond een pion voor, dit was echter niet genoeg wegens tegenspel door het loperpaar van de tegenstander. ˝-˝

Joost Ruit speelde tegen clubgenoot Lennard en liet het centrum exploderen met al zijn stukken waarna hij geforceerd materiaal won. ˝-1˝ ... lees verder (TL Michael)

Doek valt voor team 1 in 2e klasse KNSB (6 mei)
Zaterdag 6 mei 2017 werd de laatste ronde van de KNSB-competitie 2016/2017 gespeeld. Team 1 stond na 8 ronden op de negende, en dus een degradatie-, plaats. Alleen nummer 8 Rokado, dat 1 matchpunt meer had, kon nog worden ingehaald. In die laatste ronde trad team 1 aan in een uitwedstrijd tegen Dordrecht. Het werd een 4-4 gelijkspel. Helaas bleek dit niet voldoende. Rokado had moeten verliezen om handhaving van team 1 te bewerkstelligen, maar jammer genoeg won Rokado nipt met 4˝-3˝ van het al gedegradeerde Paul Keres 2. Komend seizoen dus twee teams van RSR Ivoren Toren in de 3e klasse KNSB. Een verslag zal nog volgen. (Arrian)

Resterende vrijdagen dit seizoen (4 mei)
Hier is een overzicht van de nog resterende vrijdagen van dit seizoen, inzake de interne competitie:
vr 5 mei: 14e speelronde 2e cyclus
vr 12 mei: 15e speelronde 2e cyclus
vr 19 mei: 16e speelronde 2e cyclus; uiterste datum kwartfinale Coppa
vr 26 mei: Clubkampioenschap snelschaak
vr 2 juni: 17e speelronde 2e cyclus; uiterste datum halve finale Coppa
vr 9 juni: 18e speelronde 2e cyclus
vr 16 juni: 19e speelronde 2e cyclus; uiterste datum finale Coppa
vr 23 juni: 20e speelronde 2e cyclus
vr 30 juni: 21e speelronde 2e cyclus

Gezocht: Schakelaarstukkies (1 mei)
De redactie van de Schakelaar is nog herstellende van de overweldigende stortvloed aan reacties op de laatste editie. Vooral de grote hoeveelheid neprespons heeft veel van ons incasseringsvermogen gevergd. Het ziet er daarom naar uit dat de volgende Schakelaar pas na de zomervakantie kan verschijnen. Tip: informeer nu al bij Arrian naar de datum van de ALV en noteer deze met hoofdletters in je agenda. Dit neemt niet weg dat kopij nu al zeer welkom is (liever niet over voetbal). Dus help de redactie de zomer door en lever je stukkies in via Djeez of Keet. De dodenlijn is vastgesteld op 1 juni. (redactie Schakelaar)

Spelen tegen Jan Timman, zaterdag 29 april café Ari (1 mei)
Café Ari wil de maandagavond omtoveren tot wekelijkse schaakavond. Om dit te promoten werd er zaterdag 29 april een simultaan georganiseerd met Jan Timman. Voor degenen die niet weten wie Jan Timman is; hij werd maar liefst 9 x Nederlands kampioen, stond een tijdje 2e op de wereldranglijst achter Karpov (en verloor van hem om de wereldtitel), en won een aantal hele grote toernooien zoals Wijk aan zee, Linares en Immopar. Zijn bijnaam was Best of the West.

Er waren 31 deelnemers met daarbij 7 kinderen. Vanuit RSR Ivoren Toren waren Joep, Jannes en Joaquin aanwezig. De prijzen: voor remise een fles whisky of een krat chocomel. Voor winst een etentje bij café Ari. Stipt om twee uur werd er begonnen. ... lees verder (Robert Aarts)