RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Ons Tweede wint van de koploper! (20 april)
Afgelopen zaterdag 12 april boekte ons Tweede een wel zr verrassende en ook hoogst nodige overwinning op de koploper van de derde klasse E in de KNSB-competitie. DSC Delft 2 werd met 5-2 verslagen en moest het kampioensfeestje nog eventjes tot 10 mei uitstellen. In de dan te spelen laatste, negende ronde dient ons Tweede zich definitief veilig te stellen middels een gelijkspel tegen Voorschoten 2. Bij verlies zijn we afhankelijk van de uitslag in de wedstrijd Het Witte Paard Haarlem - Doetinchem. Mocht Doetinchem van en in Haarlem winnen, dan zijn wij gedegradeerd naar de RSB in dat geval. ... lees verder (plv. TC Paul D., 14 april 2014)

RSR intern (16 april)
De journalistiek heeft het moeilijk in de huidige wereld. In Turkije heb je meer kans in de bak te eindigen dan je werk gepubliceerd te krijgen. Als meneer Poetin niet blij met je epistel is kan het leven wel eens erg lastig, zelfs kort, voor je worden. In China werken meer mensen in de censuur dan in de journalistiek. In Nederland heb je in no time een proces aan je broek. Het is dus heel begrijpelijk dat er niemand meer over onze interne durft te schrijven.
Daarom een voorzichtig stukje van mij waarbij ik vanzelfsprekend alle lange tenen probeer te vermijden evenals botsingen met egos en zeker niet op de schaaktechnische onkunde van sommige leden in zal gaan. ... lees verder (Leo de Jager)

RSR 4 eindigt seizoen met knappe 3e plaats (16 april)
Omdat het maandag was, kreeg ik pas op het allerlaatst acht spelers bij elkaar voor de seizoenssluiter van team 4 tegen Erasmus 2 op maandag 31 maart. Erasmus 2 is een zeer sympathiek team, met een aantal voorbeeldige mensen. Zo was ik zeer verguld dat Arrian geen lange partij hoefde te spelen tegen Arie de Jong en, zoals vooraf gehoopt, vroeg naar huis kom met een remise op zak. Er waren verder voorbeeldige overwinningen van Arend tegen Jan Hoek van Dijke en Wouter tegen Gilles Donze. Vooral de prestatie van Wouter spreekt tot de verbeelding; mooi afgemaakt met een giftige vork. ... lees verder (TL Mischa, 6 april 2014)

Derde team: laatste ronde, weinig kansen en toch 4e (12 april)
De laatste gemeenschappelijke ronde vond op woensdag 9 april plaats in de Passage, de bekende speelruimte van Charlois Europoort. Daarover kunnen we nu kort zijn: met ruim 100 man en een paar vrouwen werd het zuurstofgebrek zo rond tienen goed voelbaar. Zelf had ik rond die tijd in elk geval de sterke aandrang om snel remise aan te bieden en frisse lucht te gaan happen, maar dat kon helemaal niet, want er stond voor team 3 tegen Shah Mata 1 nog maar 1 punt op het scorebord en er waren er twee nodig om op zeker niet te degraderen. ... lees verder (Koots Keet)

FM Oscar superieur naar snelschaaktitel (5 april)
Op vrijdag 4 april vond het jaarlijkse clubkampioenschap snelschaak plaats. De formule was dezelfde als in de afgelopen jaren: 11 ronden Zwitsers met als speeltempo 5 minuten per persoon per partij. Topfavoriet FM Oscar stond slechts twee remises, in de 9e en 10e ronde, af en pakte zo op superieure wijze met 10 uit 11 de titel. Op de tweede plaats eindigde een van onze nieuwste leden, Lennard, met 8 uit 11. Op de gedeeld derde/vierde plaats eindigden Jos en Arno met 8 uit 11, terwijl Tim de ongedeelde vijfde plaats pakte met 7 uit 11. Er waren in totaal 35 deelnemers. Voor alle uitslagen e.d., zie deze link.