RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


RSR 1 stunt tegen koploper Laurierboom-Gambiet 1 (28 november)
Na drie nederlagen heeft RSR 1 op zaterdag 26 november 2016 in 020 eindelijk de eerste overwinning binnengesleept en wel tegen koploper Laurierboom-Gambiet 1. We begonnen slecht aan de wedstrijd, maar na een eindsprint werd het ineens toch een ruime overwinning. ... lees verder (TL Michael)

TEAM 3 klimt naar subtop..... (27 november)
Op bezoek bij Charlois Europoort 5 in Buurtpost Wielewaal heeft TEAM 3 de weg omhoog verder weten te vinden. En dat nog wel spelend met drie (!) invallers. Om uiteenlopende redenen moesten Arend, Sebastiaan en Maarten (beterschap!!) deze keer verstek laten gaan. Maar HermanvM, LeovD en PaulD bleken bereid de opengevallen plaatsen in te nemen. ... lees verder (TL Paul D)

Hoogste schrijftijd voor de Schakelaar (26 november)
Nog 8 dagen te gaan voor de deadline van de Schakelaar (5-12).
Het Europese parlement heeft zojuist een resolutie aangenomen waarin het gedachtengoed van IS čn Russische nieuwszenders als RT en Sputnik als schadelijk voor geesten in de EU wordt bestempeld. Hoe verzinnen ze het.
Amerikaanse kranten als WashPost en NotYourTune publiceren lijsten met 200 alternatieve nieuwsbronnen, alle verfijnde Russische propagandakanalen genoemd, die fakenieuws verspreiden. Dat zowat elk van die 200 genoemde bronnen veelzijdiger en genuanceerdere informatie bevat, dan de hele msm bij elkaar, wordt gemakshalve over het hoofd gezien. Maar dat de pers in het Westen vrij is en in Rusland per definitie niet, is in werkelijkheid precies andersom.
Kijk uit voor dat gejijbak van de fakenieuwsverspreiders zelf.
Krijgen we straks de eerste krantverbrandingen te zien of opblaaskranten?

Gelukkig hebben we de Schakelaar nog. Was je eigen brein schoon en produceer je eigen fakenieuws! Zolang het nog kan. En als je toch aan het dichten slaat, is een partijtje waarin je huizenhoog gewonnen stond, maar toch verloor - of andersom - ook zo gevonden. Opsturen naar Djeez of Keet. (redactie Schakelaar)

Team 1 wint eindelijk (26 november)
Zaterdag 26 november moest team 1, dat de eerste drie wedstrijden had verloren, het in Amsterdam opnemen tegen Laurierboom-Gambiet, dat de eerste drie wedstrijden had gewonnen. En er is heel goed nieuws te vermelden: team 1 won met 2˝-5˝. Winst was er voor beide Joosten, Harmen, Lucas en Philip. Jason speelde remise, terwijl Peter en Paul T. helaas verloren. Een verslag zal volgen. (Arrian)

Jeugdnieuws: verslag Jannes en Joep "on Tour" in de Belgische Criteriumcyclus (24 november)
Op 20 november deden Jannes en Joep mee aan het 2de criteriumtoernooi in Zwijngaarde. 226 deelnemers kwamen op deze stormachtige dag. Ook dit keer kwamen ze uit verschillende landen, te weten België, Rusland, Polen, Armenië en uiteraard Nederland. ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)

Jeugdnieuws: verslag schaaktoernooi Zoetermeer Grand Prix Den Haag 20 november (21 november)
Ondanks de heftige najaarsstorm waren er zondag 20 november toch ongeveer 130 kinderen terechtgekomen in de Stella Nova school in Zoetermeer. Een nieuw en fijn gebouw met allerlei handige hoeken, maar de elektriciteit liet het door alle kopjes koffie, op te laden telefoons en tosti's zo af en toe afweten. ... lees verder (Robert Aarts)

Jeugdnieuws: verslag Leiden Grand Prix zaterdag 19 november (21 november)
Zaterdag 19 november was er in Leiden niet alleen een anti-zwarte Pieten demonstratie (alweer de 2e binnen een week die Joaquin en ik tegenkwamen :-( ), maar ook een schaaktoernooi in het kader van Grand Prix Leiden in het denksportcentrum. ... lees verder (Robert Aarts)

Viertal V4 verliest nipt.... (19 november)
In hetzelfde bovenzaaltje waar de grote jongens van viertal V1 hun wedstrijd tegen Dordrecht V1 met mooie cijfers wisten te winnen ging het jeugdige viertal V4 nipt ten onder tegen Moerkapelle V1, terwijl lange tijd een gelijkspel in de lucht hing. Uiteindelijk legde Marek Kudlicka aan bord 1 tegen Dirk Molenaar zich er bij neer: winnen bleek toch een te lastige opgave te zijn. Even daarvoor had 12-jarige tweelingbroer Daniël Kudlicka op fraaie wijze een pionneneindspel van Arie Ymker gewonnen en daarmee de 0-2 achterstand iets verkleind. Die achterstand hadden we opgelopen doordat eerst Chivaro Friendwijk mat werd gezet door Henk Doornhein en vervolgens ook Wesley Tjong tjin Joe zijn koning om moest leggen tegen Martijn Vroegindeweij. Al met al een kleine nederlaag: 1˝-2˝ met veel leerzame momenten. Als plaatsvervangend teamleider constateerde ik een duidelijk verschil in speelsterkte tussen de borden 1-2 en 3-4. Marek - Daniël hebben al grotere stappen gezet dan Wesley - Chivaro. Maar talent hebben ze alle vier! (Paul D.)

Loper-viertal (19 november)
Gisteren won het eerste viertal thuis met overtuigende cijfers van Dordrecht: 3˝-˝. Aan het eerste bord speelde Paul Tromp tegen Victor van Blommestein. In een open stelling gaf hij de kwaliteit voor een superieur loperpaar. Het leek slechts een kwestie van tijd om het punt binnen te halen. Ik zag talloze offermogelijkheden. Helaas kwam Paul er niet doorheen en moest hij berusten in een halfje. ... lees verder (Alek)

Hoe dichter bij Dordt, hoe ouder men wordt (16 november)
Het had enige voeten in de aarde om een opstelling te realiseren, maar dinsdag 15 november trad een fijn achttal in een uitwedstrijd aan tegen het vierde van Dordrecht. De buurt van het speellokaal is absoluut foeilelijk en wedijvert in lelijkheid met, pak hem beet, Lombardijen. Het speellokaal is echter ideaal: Mooie ruimte, gevulde boekenkasten, goede en goed geprijsde bar met 3 soorten bier en hun unique selling point: Zalig zittende jaren '50 stoelen met zachte zitting. Kijk, als je na iedere speelavond, door je partner, je zitvlak moet laten zalven met baby-olie na een helse avond schaken in, bijvoorbeeld, het Nivon; dan is zo’n stoel een vriend voor de hele avond. Ik vind het wel een aardig voorstel voor de ALV: De reservering voor klokken en borden direct uitgeven in Piekfijn. Alleen maar gelukkige gezichten iedere avond. ... lees verder (TL Mischa)

Let's make our chessclub great again! (12 november)
Clubgenoten! Het zijn verwarrende tijden. Een tsunami aan eerste en tweede team-spelers hebben onze mooie club de rug toegekeerd, teleurgesteld als ze zijn in de hoge heren van het bestuur die de clubcultuur verkwanselen aan chips-etende jeugdspelers zonder respect voor degenen die de vereniging met blote handen hebben opgebouwd! Paul Trump in het eerste team, Joost Ros bovenaan in de interne, dat moeten we toch niet willen met z'n allen? Er schijnen vandaag de dag zelfs vrouwen te worden toegelaten, de ballotagecommissie laat de grenzen wagenwijd openstaan! Straks wordt er nog een vrouw president van de Verdeelde Staten van Amerika, gekker moet het niet worden! ... lees verder (Plas)

Philidor Leiden 1 neemt revanche tegen RSR 1 (7 november)
Op zaterdag 5 november 2016 moest RSR 1 het thuis opnemen tegen Philidor Leiden 1. Twaalf dagen eerder speelden we ook al tegen elkaar, maar dan in de KNSB-beker. Toen ging RSR verrassend door. Helaas heeft Philidor Leiden zich dit keer gerevancheerd door RSR 1 de derde achtereenvolgende nederlaag te bezorgen.

Joost Ros kwam in een scherpe Franse opening binnen 20 zetten onbedoeld in een remisevariant terecht, waarbij beiden gedwongen waren zetten te herhalen. ˝-˝ ... lees verder (TL Michael)

De balans van 'n schaakweekend........ (6 november)
In tijdnood gebracht door onverwachte plezierige omstandigheden dit keer een kort verslag van de opeenvolgende gebeurtenissen in het voorbije weekend (vrijdag en zaterdag) wat betreft het wel en wee van ons kluppie in de RSB en KNSB.

Vrijdagavond trad ons viertal V3 voor zijn eerste wedstrijd aan tegen Sliedrecht V1 in de benedenzaal, terwijl in de bovenzaal TEAM 3 het opnam tegen het achttal van WSV 1. ... lees verder (WL-E Paul D.)