RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Pagina's CL-A, CL-B en groep 2 on-line (31 augustus)
De pagina's voor de 1e cyclus 2016/2017 voor de Voorronde CL-A, Voorronde CL-B en Groep 2 zijn nu beschikbaar, inclusief de door de groepsleiders bepaalde lotingsnummers. (Arrian)

Jeugdnieuws: verslag Zandvoort strandschaaktoernooi 27 augustus (29 augustus)
In het bloedhete Zandvoort was aan het strand het eerste schaaktoernooi van het seizoen voor de RSR Ivoren Toren kids. Jammer, jammer, helaas, helaas, moest de jeugd in een aparte groep schaken, in tegenstelling tot het strandtoernooi in Den Haag waar ook tegen volwassenen werd geschaakt. ... lees verder (Robert Aarts)

Uitdagingen (28 augustus)
Vrijdag 2 september begint het weer. In de grote zaal die hopelijk te klein is, gaan 24 spelers van start in de afvalrace naar het kampioenschap dat voor n van hen is weggelegd. En ding is zeker: we krijgen een nieuwe kampioen, of een [hele] oude, dat kan ook. Joost van Ruitenburg geeft, onbegrijpelijk maar waar, voorrang aan zijn gezin en kan en zal minzaam toekijken op de slachtpartijen. De nieuwe kampioen kan ook een hele jonge zijn. Zowel Sebastiaan als Alexander hebben zich vrij gemakkelijk geplaatst voor de voorrondes en beiden hebben al menig leven zuur gemaakt. Maar nieuwkomer Bart Dubbeldam, hartelijk welkom, hoort ook bij de jonkies en 1994 is niet zijn geboortejaar. Het kan ook zomaar een jongedame worden, want als Lola dit jaar weer net zo'n sprong voorwaarts maakt als het afgelopen jaar, dan is het leed voor de mannen niet te overzien. De jonkies moeten echter uitkijken, want ook Nestor Paul heeft zich geplaatst en al zijn we het inmiddels bijna vergeten, hij heeft ook een abbonnement op de kampioensschaal en heeft al menig jeugdspeler terug met de voeten op de grond en in zijn schoenen gezet. ... lees verder (Leo de Jager)

Wil uwe dikheid even opzij gaan: een Praagse schaakvakantie (19 augustus)
Voor de tweede keer schaken in Praag: Drie goede redenen voor deze reis. Jeanine is verliefd geraakt op Praag en daar doet de schaaksport i.c. schrijver dezes zijn voordeel mee. Van niet te onderschatten belang is de rol van Arnold Rijken, door haar eervol betiteld als de mandarijn. Voldoende prikkelend was zijn boodschap dat hij weer naar Praag zou gaan. Arnold wist dit jaar ook Gerard Kastelein te overtuigen om mee te gaan. En tenslotte factor drie: de onovertroffen Jindra Kollerova die de centrale kracht in de Praagse organisatie is. ... lees verder (Wijnand)

Voorlopige indeling RSB-competitie 2016/2017 (7 augustus)
Op de RSB-site is sinds vandaag de voorlopige indeling van de RSB-competitie 2016/2017 te vinden. De link: http://r-s-b.nl/rsbfiles/competitie/vlp_ind_2016_2017_achttallen.htm. (Arrian)

Zomer(vier)kampen, part II (5 augustus)
En een paar weken later ben ik ook nog even naar Dieren gegaan om te kijken hoe het met de schaakvorm gesteld was. Nou, redelijk: 50% (1-0-). Waar de echte kerels Spaan en Beijen kozen voor negen ronden zwoegen en afzien, beperkte ik me gemakzuchtig tot een vierkampje. Nu had ik wel twee keer wit. De eerste won ik van een Eindhovense routinier, dankzij een cheapo in het eindspel. De tweede verloor ik (met zwart natuurlijk) van een gewiekste speler uit Den Haag. Na een mislukte opening, eigenlijk niks voor mij. In de laatste ronde moest ik tegen de welbekende Tilburgse FM Becx, die afgelopen seizoen in de competitie nog van Tim verloor. Van mij verloor hij niet. Maar het was wel een interessante remisepartij, waarmee Becx groepswinnaar werd. En ik ging naar huis met 7,50 voor de gedeelde tweede prijs, maar die waren al lang en breed op toen ik in de trein stapte.

Al met al haalde ik dus in twee zomertoernooitjes 2 punt uit 6 partijen (3 x wit, 3 x zwart). Dat is niet heel goed te noemen. Maar ook niet heel slecht. Gewoon ergens rond de 2000 gepresteerd en dat had ik nog niet zo lang geleden toch niet van mezelf durven verwachten. (Djeez)