RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen (28 augustus)
Aanstaande vrijdag, de 4e september begint alweer het nieuwe seizoen. De groepsleiders zijn weer aan het werk gezet en zullen binnenkort weer gaan zorgen voor een overvolle mailbox. De webmaster is aan het schaven met de site en geruchten gaan dat er zelfs wel eens aan de Schakelaar gewerkt zou kunnen worden. Of dit laatste ergens toe zal leiden betwijfelt inmiddels iedereen, maar er gaan geruchten dat de redactie volledig overhoop is gehaald en goeddeels naar huis is gestuurd. Ze, de redactie, hebben zelfs het verzoek gedaan om jullie kopij nogmaals in te zenden, dit keer naar Dolf [dnmeijer@hotmail.com], wat voor insiders toch weer een tipje van de sluier licht.

En de leden, die zitten te smachten naar informatie, de voorbereiding kan immers niet vroeg genoeg beginnen. Daarom ook via dit kanaal alvast wat informatiebrokken.

Aanvangstijd
We beginnen voortaan, zoals dat al jaren zou horen om 20:15 precies. De klokken gaan dan aan. Om dat mogelijk te maken gaan we zelfs de jeugd om acht uur met zachte hand verwijderen richting de bar, waarmee we als bijkomend voordeel hebben dat we ze ook daarmee een stap dichter volwassen[en] schaak sturen. ... lees verder (Leo de Jager)

Stukken ALV zijn gemaild (22 augustus)
De stukken van de ALV zijn gemaild naar de seniorleden. Dit is gebeurd door de geadresseerden in de bcc-balk op te nemen. Op sommige adressen (met name @gmail.com) eindigt die mail nog wel eens in een andere map dan de hoofdmap van het account. Mocht u helemaal niets kunnen terugvinden, mail mij dan. (Arrian)

PK RSB start 12 augustus (7 augustus)
Over vijf dagen start, zoals gebruikelijk in augustus, het Persoonlijk Kampioenschap van de RSB. Deze editie is de ideale mogelijkheid om het nieuwe RSB-speeltempo, dat ook in de interne competitie gehanteerd zal gaan worden, uit te proberen. Dit nieuwe speeltempo bedraagt per speler 90 minuten voor de hele partij + 15 seconden per zet vanaf zet 1. Tevens begint de deelnemerslijst steeds interessanter te worden. Rick Lahaye (2394) komt zijn in 2014 veroverde PK-titel verdedigen, en mag het o.a. gaan opnemen tegen de Persoonlijk Kampioen van 2012, de bij onze club vanuit Australië teruggekeerde FM Joost van Ruitenburg (2320). Het zou mooi zijn wanneer de PK van 2013, FM Oscar, ook zou meedoen ... In de A-groep (rating vanaf 1750) zien we tot nu toe ook de namen van onze leden Leo de Jager en Mark én de ook bij onze club teruggekeerde Lucas Gortemaker. In de B-groep (ratings tot 1850) zien we tot op heden slechts de naam van één RSR Ivoren Torenaar, good old Paul Dekker. Dat moeten er beslist meer worden!

Het PK RSB 2015 speelt zich wederom af in het speellokaal van Charlois Europoort, in de volksmond de Groene Hel geheten. Er wordt gespeeld op woensdagavond 12 augustus, vrijdagavond 14 augustus, zaterdagmiddag 15 augustus, maandagavond 17 augustus, woensdagavond 19 augustus, vrijdagavond 21 augustus en zaterdagmiddag 22 augustus. 's-Avonds wordt om 20.00 uur begonnen, op zaterdagmiddagen op 13.00 uur. U kunt zich nog inschrijven! (Arrian)

Vakantieschaakmoment van de week (5 augustus)
Ruim een week geleden ontving de redactie een leuke vakantieschaakpartij die door Alek (met wit) tegen Marcel (met zwart) op HelenaSchaken werd gespeeld. De uitslag is even verrassend als de partij zelf! Zie hieronder: