RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Jeugdnieuws: vrijdag 30 juni, laatste schaakavond jeugd (24 juli)
Vrijdag 30 juni was de laatste schaakavond voor de jeugd. Een aantal kinderen deed nog examen, de rest ging aan de slag met een snelschaaktoernooi. Bent en David werden gedeeld 4e, Jannes en Joep gedeeld 2e en Joaquin won en mocht een prachtig Chinees schaakspel van Nathanaėl in ontvangst nemen. ... lees verder (Robert Aarts)

Joost van Rosmalen clubkampioen door pat (3 juli)
Vooraf waren de zaken op vrijdag 30 juni duidelijk. Joost van Rosmalen en Lennard gingen onderling uitmaken wie clubkampioen zou worden, waarbij Lennard per se moest winnen.

In een carokanndoorschuif won Joost met een minicombi pion e5. Met een dikke plus voor Joost, al lukte het daarna niet om zijn stelling goed bij elkaar te houden. Meest voor de handliggend was daarna een 3 x dezelfde stelling remise. Maar die bleef uit toen Lennard in de overgang naar toreneindspel zijn pion op f7 weer terugwon. Lennard, die nergens leek te geloven dat een winst er in zat, won er zelfs nog een. Alles binnen de remisemarge zo te zien. Zijn ongeloof bewijzend, gaf Lennard toen op tamelijk spectaculaire wijze al zijn pionnen weg, waarna Joost een pat forceerde door met zijn koning voor zijn laatste randpion te gaan staan. Sjonnie zal knorren van tevredenheid als hij het hoort, maar een beetje antclimax voor wie een op buigen en barstenpartij had verwacht.

Joost dus de terechte clubkampioen, al weigerde hij zich te laten fotograferen door onze antifakenieuwsreporter. Een rondje van de zaak kon er wel vanaf en zo bleef het nog lang gezellig op de drukbezochtste laatste clubavond van de afgelopen jaren. Nog een jaartje NIVON zit er in, zo verklapte voorzitter Wouter alvast. (Keet)

Jeugdnieuws: Jannes en Joep op het 4de jeugdweekend te Leidendorp heel gezellig en succesvol (3 juli)
In het weekend van 1 en 2 juli organiseerde de Leidse Bond het 4de jeugdweekend. Het toernooi wordt gespeeld met langere bedenktijd dan de Grand Prix-toernooien, en is daarom ook aantrekkelijk voor sterkere jeugdspelers. Er waren met 66 deelnemers verdeeld in vier groepen, In de A- en B-groep werden 7 ronden gespeeld met een bedenktijd van 60 minuten per persoon plus 10 seconden per zet; in de C- en D-groep werden 11 ronden gespeeld met 35 minuten per persoon plus 10 seconden per zet. Noteren is verplicht. Groep A is voor spelers met een rating vanaf ± 1500, B vanaf ± 1000, C vanaf ± 700 en D is voor spelers met een lagere rating. Jannes en Joep deden allebeide mee in de C groep. Joep was 20ste geplaatst (en laatste) en Jannes stond op basis van rating 6de geplaatst. ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)

Jeugdnieuws: Laatste Grand Prix HSB Zuiderpark Den Haag zaterdag 1 juli (3 juli)
Zaterdag 1 juli was de laatste Grand Prix HSB in het Zuiderpark in Den Haag. Op deze locatie staat sinds kort een prachtige sportcampus, waar op 1 juli de Haagse Stadsspelen plaatsvonden. Hierdoor konden de 105 kinderen die meededen aan het schaaktoernooi tussendoor meedoen met allerlei andere sporten, zoals taekwondo, pannavoetbal, darten, surfen, dammen en beachvolleybal. Maar ook was er simultaan schaken tegen Max Warmerdam, de nummer 2 onder 18 jaar in Nederland. De plek waar het schaken plaatsvond, was echter aan de krappe kant, waardoor het nogal rommelig en later behoorlijk warm was. Zeker toen ook nog het dansen (met begeleidende muziek) begon in de grote zaal naast het schaken, werd het een drukke boel. ... lees verder (Robert Aarts)