RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


BREKEND NIEUWS: Team 2 ontsnapt aan degradatie (10 mei)
Op zaterdag 10 mei stond de laatste ronde van de KNSB-competitie op het programma. Voor team 2 stond er nog heel veel op het spel. Team 2 stond na 8 ronden op de achtste plaats met 1 matchpunt en 4 bordpunten voorsprong op nummer 9 Doetinchem. Met een gelijkspel bij en tegen Voorschoten 2 zou team 2 zich veilig spelen. Maar ... er werd verloren met 4½-3½. Vervolgens werd het billen knijpen ... had Doetinchem ook verloren? Gelukkig bleek dit het geval te zijn, waardoor team 2 achtste bleef.
Team 1 sloot het mislukte seizoen in stijl af door ook de laatste wedstrijd bij en tegen De Toren Arnhem - VSV te verliezen met 5½-4½. (Arrian)

RSR - Fischer (5 mei)
Eindelijk is de strijd om de echte titel los gebarsten. Met name de spelers in Groep 2 doen er alles aan om zo snel mogelijk met het interne geneuzel klaar te zijn en te kunnen beginnen aan het echte werk. Zelfs bedreigingen aan het adres van de groepsleider worden bij een keertje oneven niet geschuwd. Een ware litanie over gemiste Fischer-kansen volgt dan. Ze weten dat ze niet langer gehinderd worden door een achterstand in boekjeswijsheid. In het besef dat het nu gaat om wie er echt kan schaken raffelen ze de interne af om zo snel mogelijk uit de startblokken te komen. En dat is ook te zien aan de tussenstand. Fier aan kop gaat Wouter, niet te beroerd om zijn voorzitterschap als extra wapen in te zetten, met 100%. Ed staat derde op slechts twee punten achterstand. De arme MPGer Michael vinden we op de één na laatste plaats met slechts een schamel puntje. Kortom met nog slechts vijf avonden te gaan lijkt het al een gelopen race.
Daarom overweegt de wedstrijdleider om in juni de spelers de keus te geven of ze een saai avondje rapid willen spelen of toch voor het echte werk gaan. ... lees verder (Leo de Jager)