RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Jeugdnieuws: verslag Grand Prix RSB IJsselmonde 8 april en Grand Prix Utrecht 9 april (10 april)
Op vrijdag was de verslaggever bij het sportfilmfestival. Een hoop bekende gasten, maar de mooiste was toch wel onze big fighter Rico Verhoeven. En wat blijkt, Rico speelt graag (ook met z'n dochtertjes) een potje schaak ter ontspanning. Oftewel, schaken is gewoon een hele stoere sport ;-)

Zaterdag 8 april was in IJsselmonde een Grand Prix RSB. Vanuit RSR Ivoren Toren deden 9 kinderen mee. Er werden 7 rondes gespeeld. ... lees verder (Robert Aarts)

RSR 2 dobbert boven tot Kampioen van de Promotieklasse! (8 april)
Gewoon doordobberen, schreef Koots Keet poëtisch in zijn peptalk-opstellingsemail aan het 2e team, vanuit de oplettende waarneming dat we na het verlies in de 1e ronde steeds een plekje waren opgeklommen op de ranglijst, gelijk een dobber die onvermijdelijk komt bovendrijven. Zo stonden we voor aanvang van de laatste ronde op plek 2, met evenveel matchpunten als de nummer 1 maar een wedstrijd minder gespeeld, ten gevolge van een oneven aantal teams. Kortom, een ideale doordobberkans om na de jammerlijke degradatie van vorig seizoen een onmiddellijke terugpromotie naar de KNSB veilig te stellen, te meer daar er zelfs 2 promotieplaatsen te vergeven waren. Een gelijkspelletje in de thuiswedstrijd tegen team 1 van Nieuwerkerk a/d IJssel zou hiervoor volstaan maar, en dat spreekt voor zich, al moest Alek de openingsspeech van Paul Dekker op dit punt corrigeren, natuurlijk hadden we onze zinnen gezet op niets minder dan het Kampioenschap. ... lees verder (Herbie)

Brekend nieuws: Team 2 kampioen van de RSB (8 april)
Vrijdagavond 7 april won team 2 zeer moeizaam met 4½-3½ van Nieuwerkerk a/d IJssel 1, dat gemiddeld bijna 200 ratingpunten minder had. Winst was er voor Wil, Alek en Leo de Jager. Remises werden behaald door het trio Herbert, Plas en Spaan. Paul B. en Koots Keet verloren helaas. Deze overwinning betekent - hoe moeizaam ook - gelukkig wel dat team 2 eerste is geworden in de promotieklasse en daarmee na één seizoen terugkeert in de KNSB-competitie. (Arrian)

RSR 1 verzuimt mogelijk laatste strohalm tegen degradatie te pakken (2 april)
RSR 1 is op zaterdag 1 april 2017 thuis tegen Paul Keres 2 niet verder gekomen dan een 4-4. Tijdens de wedstrijd leek het erop dat het een nipte overwinning voor ons zou worden, maar het ging toch mis.

Philip was in een stelling met tegenovergestelde rokades al na anderhalf uur klaar. De tegenstander was al heel ver gevorderd met de koningsaanval, terwijl Philip er nog niet aan begonnen was. 0-1

Invaller Rob kon, terwijl de tegenstander steeds meer in hevige tijdnood begon te raken, een pion plukken op de damevleugel en won later nog meer materiaal. 1-1 ... lees verder (TL Michael)