Spijkermisse (19 november)
Ons alomgeprezen viertal heeft op vrijdag 15 november de spijker niet op de kop kunnen slaan. Ondanks dat we halverwege riante kansen hadden om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, bleven de bezoekers uit Spijkenisse spijkerhard.

Vooraf hadden Bart en ik al zitten overleggen wie op bord 2 zou aantreden. Beiden waren we erg moe. Dit had een voorteken moeten zijn. Ik offerde me op door het tegen hun topper op te nemen. We begonnen toch uiterst geconcentreerd en al gauw hadden we voordeel. De vraag was hoe lang we deze concentratie konden vasthouden.

Marius op bord 3 kwam al binnen een kwartier een pion voor met een catastrofale pionnenstructuur voor Fred van den Broeck. Deze voorsprong heeft hij heel lang kunnen vasthouden. Bart stond twee pionnen voor en zijn tegenstander Jan Majoor was in mineur. Zelf had ik een positioneel voordeel tegen Mane Reljic met een voordelige ruil kunnen bekronen. Marcel hield in die fase goed stand tegen Wim den Haan. Een verrassing in ons voordeel lonkte.

Helaas begon er halverwege de wedstrijd een foutenfestijn van onze kant...
Hoewel Bart niet helemaal lekker uit de opening kwam, waarbij zwart heel gevaarlijk binnenviel, wist hij de eerste aanval goed te pareren en veroverde zelfs twee pionnen. Maar dan komt het overschattingsspook om de hoek kijken. Zwart bleef flink aanvallen en heroverde de pionnen en overklaste Bart: 0-1.

Even later ging Angelo (ik) zelf op bord 1 in de fout. In een Schmid Benoni kwam ik duidelijk op een flinke voorsprong. Enkele kansen op meer miste ik, maar ik had wel een mooie paardvork wat hem een toren tegen paard kostte. Zijn pionnenstructuur was ook dramatisch, maar een moment van onoplettendheid kostte me mijn paard en de partij. 0-2.

Marcel met wit op bord 4 kwam in het middenspel een pionnetje achter en werd gedwongen tot een afruil van de dames en torens. Wat rest was PT en vijf pionnen tegen PL en zes pionnen. Het is duidelijk dat het pionneneindspel nog niet Marcels ding is. Hij liet een pion ontsnappen naar de overkant en er restte niets anders dan de vlag te strijken: 0-3.

Weer was het enige positieve te melden het halfje van Marius. Er zat zeker meer in. Zijn tegenstander had nog 40 seconden en Marius nog 40 minuten. Helaas voelde Marius toch tijddruk en dacht hij dat zijn tegenstander kon promoveren. Alle mogelijkheden om dat af te stoppen,liet hij links liggen. Sportief als hij is heeft hij de tegenstander niet door de digitale vlag gejaagd,maar bood hem remise aan: ½-3½.

De volgende wedstrijd is op donderdag 12 december uit tegen Ashtapada in Hoogvliet. Zij hebben hun eerste twee partijen gewonnen. Dus dat wordt heel pittig. (TL Angelo)

   RSR Ivoren Toren    1309 - Spijkenisse         1396 ½  - 3½
1. Angelo Ayala        1363 - Mane Reljic         1495 0  - 1
2. Bart Versluis       1297 - Jan Majoor          1396 0  - 1
3. Marius Middendorp   1268 - Fred van den Broeck 1324 ½  - ½
4. Marcel Rosenberg         - Wim den Haan        1370 0  - 1