Viertal V1 start vals.... (11 november)
Terwijl thuis in het Nivon ons RSR-bekerteam de strijd aanbond met 3 -Torens, en tegelijkertijd het jeugdige viertal V3 zijn eerste wedstrijd speelde tegen Krimpen V1, probeerde ons V1-team in het zuiden van Rotterdam onrust te zaaien in de gelederen van Charlois Europoort V1. Vorig seizoen behaalden zij het kampioenschap in de eerste divisie met 1 bordpunt verschil op ons viertal. De onderlinge ontmoeting was toen in 2 - 2 geeindigd.

Deze avond sloeg de balans duidelijk door naar de club uit Zuid. Met 3 - 1 trokken zij aan het langste eind. Pas op 16 maart 2018 in de return krijgen we kans op revanche. We spelen namelijk in 'n poule van vier, met daarbij Spijkenisse en 3-Torens, dubbelrondig, zes wedstrijden.

Michael Fung kreeg op bord 1 te maken met Lendert van den Ouden en moest uiteindelijk berusten in remise, na eerder 'n kans op meer gemist te hebben. Herman Keetbaas, op bord 2 tegenover Hans Uitenbroek, speelde z'n geliefde Caro-Kann, nu in 'n andere versie dan vorig weekend tegen Sliedrecht. Toen ging het fout, maar deze keer werd het via 'n toreneindpel, in lichte tijdnood, remise. Eerder had Gijsbert Kamerman de score op 1 - 0 gebracht door Paul Dekker op hardhandige wijze duidelijk te maken, dat 'n door hem gepleegd torenoffer wel héél erg speculatief was. Herman van Malde, aan bord 3 tegen John Leer, probeerde de 2 - 2 nog te bereiken, maar moest geplaagd door tijdnood toezien, hoe de gecombineerde aanval met dame en oersterk paard e5 zijn koning te veel werd.

Bij nachtelijke thuiskomst moest ik toen ook nog constateren dat het bekerteam reeds in de eerste ronde uitgeschakeld was door de ploeg uit Berkel & Rodenrijs: 3 Torens bleken sterker dan één ivoren toren..... Ik ging toch met 'n blij gemoed slapen, toen ik even daarna zag dat de jeugd van het V 3-team gewonnen had van de Krimpenaren! (Paul Dekker)

  Charlois Europoort V1 2053 - RSR Ivoren Toren V1 1844 3 - 1
1. Lendert van den Ouden 2046 - Michael Fung    1875 ½ - ½
2. Hans Uitenbroek    2071 - Herman Keetbaas   1908 ½ - ½
3. John Leer       2075 - Herman van Malde  1788 1 - 0
4. Gijsbert Kamerman   2021 - Paul Dekker     1806 1 - 0