Team V1 mazzelt tegen Onésimus V1 (19 maart)
Op donderdag 10 maart toog team V1 naar De Scheepjes, de nieuwe speellokatie van Onésimus, alwaar gestreden moest worden tegen hun 1e viertal. Na eerst de enigszins gevaarlijke trappen overleefd te hebben, moesten de spelers ook zien te overleven op het bord. Aan bord 3 viel de eerste uitslag te noteren: Arrian kreeg met wit het Frans tegen, speelde zoals altijd de ruilvariant (vanwege enkele zéér slechte ervaringen met de doorschuifvariant), en een niet bijster aandringende tegenstander die ook alle complexiteit uit de weg ging, leidde tot een snelle remise (˝-˝).

Naarmate de avond vorderde, trokken echter donkere wolken samen boven ons team. Zowel Wouter (bord 4) als Arend (bord 2) stonden met hun zwarte stukken bijzonder slecht tot verloren. Alleen de met wit spelende Leo de Jager aan bord 1 stond aanzienlijk beter. Maar toen kwam er een mirakel. De tegenstander van Arend weigerde meerdere keren direct te winnen. Arend breide allerlei listige motieven in de stelling, en toen zijn tegenstander dacht "gewoon" een pion tot dame te kunnen promoveren, werd die tegenstander mat in 2 gezet (˝-1˝ in ons voordeel). Dat was flink mazzelen, waarmee maar weer wordt aangetoond dat verloren staan en daadwerkelijk verliezen twee verschillende zaken zijn. Zolang je nog spel hebt, kun je winnen!

Wouter was in een open stelling twee pionnen kwijtgeraakt, maar had wel veel actievere stukken. Eén pionnetje won hij terug, maar toen zijn tegenstander eindelijk diens stukken ging activeren en op de juiste velden ging zetten, was het vechten tegen de bierkaai. Leo daarentegen wist zijn voordeel keurig te verzilveren. Daarmee won team V1 de uitwedstrijd met 1˝-2˝. (Arrian)

   Onésimus V1            1783 - RSR Ivoren Toren V1    1753 1˝ - 2˝
1. Hans Hollander         1973 - Leo de Jager           1850 0  - 1
2. Harm de Oude           1718 - Arend Bongers          1841 0  - 1
3. Marcel van der Linden  1806 - Arrian Rutten          1726 ˝  - ˝
4. Ruud Neumeijer         1635 - Wouter Scheffer        1595 1  - 0