Ons V1-team als 'n raket uit het startblok! (11 november)
In de dit seizoen wat uitgebreider opgezette RSB-viertallencompetitie was het gisteravond de beurt aan ons Eerste Divisie-team, voor spelers met een rating boven de 1500. Met wisselend succes hadden onze twee Tweede Divisie-teams, resp. V2 en V3 genoemd, in voorgaande weken hun eerste rondje al gedraaid. Het V1-team van ons kluppie schoot, om het zo maar eens te zeggen, als een echte V1-raket uit het startblok. Even voor half acht was de afgesproken start in Prinsenland vanaf het huis en in de auto van onze voorzitter Wouter. Daarin zaten voorts WL's Intern en Extern Leo en Paul en TC Arend, wat je noemt 'n team van uitermate hoog bestuurlijk niveau. Niet? Binnen 20 minuten landden we in het nieuwe optrekje van schaakvereniging Dordrecht, de Crabbehoeve. Naar ik aldaar vernam een voormalig kleuterschoolgebouw. Het was zonder meer 'n gezellig onderkomen, opgedeeld in diverse, gelijkvloerse speelruimtes, annex bar en openstaande buitendeur.

Onze witspelers Leo de Jager en Paul Dekker (op 1 en 3) wisten hun tegenstanders Ben Sitton en Henk Timmermans beiden in een koningsaanval, weliswaar van verschillend kaliber, te vloeren. Om 11 uur stonden we met 2-0 voor. Het was nu aan de zwartspelers Arend Bongers en Wouter Scheffer de beurt om het beslissende halfje te scoren in hun gevecht met Victor van Blommestein en Arie van Heeren (op 2 en 4). Dat lukte Wouter als eerste na een verdacht uitziende stelling door goed tegenspel in evenwicht te hebben gebracht. Arend wist daar nog een vol punt aan toe te voegen, daarbij geholpen door Victor, die zijn voordelige positie niet tenvolle tot gelding wist te brengen en uiteindelijk op h2 door de dame herself werd matgezet. Al met al een royale ˝-3˝ overwinning van ons V1-team.

Vrijdag 4 december, als we nog bezig zijn met de laatste hand te leggen wellicht aan onze sinterklaassurprises, wacht dit team thuis een ontmoeting met een viertal van De IJssel. Zij verloren hun eerste wedstrijd nogal verrassend van Onésimus met 1˝-2˝. In deze poule van 7 deelnemende teams werd als derde ontmoeting Erasmus-Fianchetto gespeeld in deze eerste ronde: Erasmus won met 3-1. Telkens is er 1 team per ronde vrij, dit keer was dat Spijkenisse. Zie voor de verdere programmering de RSB-site, RSB-viertallen 1e divisie. (trotse reporter PaulD)

   Dordrecht V1           1763 - RSR Ivoren Toren V1 1751 ˝  - 3˝
1. Ben Sitton             1855 - Leo de Jager        1850 0  - 1
2. Victor van Blommestein 1748 - Arend Bongers       1841 0  - 1
3. Henk Timmermans        1762 - Paul Dekker         1717 0  - 1
4. Arie van Heeren        1687 - Wouter Scheffer     1595 ˝  - ˝