Viertal verrast de koploper bijna (3 maart)
Goedgehumeurd maar met gezonde angst dat de verse opwaartse lijn weer teruggeknikt zou worden door de koploperin rijdt het dappere viertal naar Spijkenisse voor de wedstrijd tegen de plaatselijke SV. Terwijl ons derde thuis speelde tegen Spijkenisse 2 en met een klinkende 5-3 aan het langste eind trok, werd zo´n scenario aan de andere kant van de Maas al gauw bijna onmogelijk gemaakt. Binnen het uur had op bord 4 Marcel met zwart noodgedwongen het bijltje er bij neer moeten gooien. Al vroeg kwam hij een pionnetje achter. Hij won er echter knap eentje terug. Nou ja, dat dacht hij, want zijn dame wordt vervolgens gepend en einde verhaal: 1-0 achter. En Wim de Haan kraaide het uit.

Even later besloot Rob met wit dat de vastgelopen stelling op bord 1 alleen met te grote risico’s was te slechten en bood verstandig remise aan. Deze werd gul in ontvangst genomen door Jerry Sandifort, zodat ze snel aan de sherry konden. 1½-½. Nu had Spijkenisse nog maaréén punt nodig in de resterende twee partijen. Op de andere borden ging het op dat moment gelijk op. Dus er moest een tandje hoger gespeeld worden.

Op bord 3 had Bart met wit een spannende partij tegen Fred van den Broeck. Het leek wel of Fred het in zijn broek deed tegen ons broekie, want hij nam erg ruim de tijd. Daardoor kwam hij steeds meer in tijd achter. Bart wist zelfs een materiële voorsprong op te bouwen en de resterende drie minuten waren voor Fred veel te kort. De stand was weer gelijk: 1½-1½.

De laatste partij op bord 2 moest de beslissing gaan brengen. Deze partij zou een remake worden van de thriller in de heenronde tegen dezelfde Mane Reljic. Toen werd er over en weer stukken onbedoeld geofferd. Ook deze keer was het Angelo met zwart die als eerste een Toren tegen een Loper ruilde. In een alles of niets poging kreeg hij de tegenstander aan het wankelen met een serieuze matdreiging. Nadat de stofwolken waren gaan liggen was de schade voor Mane beperkt gebleven,maar er was wel een zwarte pion doorgebroken. Hij dacht dat na promotie Angelo meteen mat zou staan, maar een schaakje voorkwam dat en ineens stond Angelo een stuk voor Een verrassing zat er nu echt in. Helaas bleek in deze partij de klok ook een doorslaggevende factor te gaan worden. Het voordeel werd spontaan maar geheel onnodig weggegeven. Met drie pionnen voordeel ging Mane weer glunderen, maar, nadat Angelo twee pionnen kon verschalken, had wit nog een toren met drie pionnen tegen een toren en twee pionnen van Angelo. Het remiseaanbod van Angelo werd niet gehoord (hij is niet de enige dove, schrale troost) en in de laatste minuten werd er toch door Angelo ouderwets doorgeblunderd met een harde nul tot gevolg: 2½-1½ verlies. Toch heeft de teamleider er nog vertrouwen in dat er punten gehaald gaan worden. De volgende wedstrijd is op 21 maart tegen Ashtapada. (TL Angelo)

  Spijkenisse     1412 - RSR Ivoren Toren  1357 2½ - 1½
1. Jerry Sandifort   1458 - Rob van der Neut  1411 ½ - ½
2. Mane Reljic     1495 - Angelo Ayala    1363 1 - 0
3. Fred van den Broeck 1324 - Bart Versluis    1297 0 - 1
4. Wim den Haan    1370 - Marcel Rosenberg     1 - 0