4,5,6,7 in Krimpen... (6 april)
Eigenlijk ging het om de baard van de keizer; we waren al kampioen, maar moesten nog 1 wedstrijd spelen tegen het 6e van Krimpen. Tsja, toen dook daar ineens dat enorme probleem op: Spelen op maandagavond. Een RSR-speler zit dan meestal nog in zijn afkick van het afgelopen weekeinde. De kegel die op vrijdagavond ontstaat is net afgenomen; de benen zijn nog wankel en de handen hebben nog die lichte tremor...

Spelen op maandag... Ben je gek?!!! Tot 3 dagen voor de speeldatum zag het er naar uit dat we niet meer dan 4 spelers op konden trommelen. Wat nu? Arrian werd zelfs ingeschakeld, die her en der zachte morele druk uitoefende, zodat uiteindelijk om 12.00u toch nog 6 spelers bereid waren de barre maandagavondtocht te ondernemen.

Zoals het een gentleman betaamt, nam ik om 12.00u contact op met Theo Heukels dat wij alleen de borden 1, 2, 3, 4, 5 en 7 zouden bezetten, zodat hij 2 spelers vrijaf kon geven. Om 19.15u belde die maandag Angelo op dat onze verloren zoon Wikash bereid was te spelen! Ongekende luxe, 7 spelers op een maandag, dat was nog nooit vertoond bij een RSR-team (red.: nogal bezijden de waarheid ...). Eén probleem. was Krimpen bereid om...? En jawel, Krimpen was in de persoon van Theo Heukels bereid om op stel en sprong een 7e speler te zoeken om aan ons ongebruikelijke verzoek te voldoen. Hiervoor hulde! Bij deze heffen wij op vrijdag 8 april gezamenlijk het glas op Theo Heukels en Krimpen 6.

De verloren zoon Wikash

De op het laatste moment aangetreden speler (Frans Goudriaan 1588) mocht aantreden tegen Wikash (bord 6), die in zijn partij eerst 2 pionnen verloor, maar in een uiterst gecompliceerde stelling prompt een stuk veroverde en daarmee de partij. zodat het met de automatische nul 1 -1 stond. Speelde Winood maar zo bij het 3e ;-) Daarna ging het snel; ik (Mischa) trad op bord 2 aan tegen Mhamad Kuhustani, die in het begin als een razende speelde en daardoor eerst een pion verloor, daarna een loper en toen nog een loper, zodat ik het kon afmaken met een stukoffer op f7, gevolgd door een mat in 2 (1 - 2). Terwijl ik de stand doorgaf aan de wedstrijdleider kwam bord 7-speler Marius al grijnzend aanlopen omdat hij net Gerjon van Bovenkamp had verslagen. Ook van deze partij heb ik door het vlotte tempo geen zet gezien, helaas... (1 - 3) Naast mij op bord 1 was al die tijd Wouter bezig zijn aspiraties voor de titel wurgseksschaakkoning te realiseren ten koste van Ed van Doorn en dit weer ten koste van de sympathieke wedstrijdleider van Krimpen Theo Heukels. Op bord 3 had Angelo inmiddels een woeste aanval ingezet op de stelling van Floris Doolaard die helaas zou stranden in een Khadaffiaanse impasse met een stuk minder en een veelbelovend perspectief voor de Krimpenspeler (2 - 3). Twee borden zagen er zorgelijk uit; bord 4 van Shakir tegen Ard van Brandwijk; stuk minder en pionnenachterstand en het bord (5) van Emilian tegen de ongelagen Krimpenspeler Sjoerd Dijkstra (4 uit 4!). Juist op dat moment kwam Dik de zaal binnen in zijn hoedanigheid van scout voor het 5e, omdat in dat team teveel gemakzucht en slapte heerst... :-)

                     Scout van het 5e Dik aan het werk

Wonderen bestaan; Emilian die tegen een enorme materiële achterstand opkeek, kreeg de beslissende fout in zijn schoot geworpen, zodat hij de dame veroverde met de dreiging van mat in 1 (2 - 4). Koel en beheerst gespeeld en daardoor mijn man van de match! Twee partijen te gaan nog: Wouter met 1 stuk meer en een overheersende stelling en Shakir met een hele boel materieel minder... De einduitslag stond dus eigenlijk al vast 3 - 5... Wouter maakte het koel af met een damepromotie (2 - 5), waarna het nog lang wachten was op de opgave van Shakir, die weliswaar een damepromotie verhinderde ten koste van... nog een stuk... (3 - 5) Conclusie: Team 6 bestaat uit een losgeslagen bloeddorstige killers die zich puur en alleen op de vijandelijke luchtpijp richt en daardoor in de komende seizoenen de hogere teams gaat passeren zonder opgave van hun Geuzennaam: Het 6e...

Bloeddorst bij Wouter

Na afloop sprak Dik de volgende wijze woorden: 'Waarom dagen jullie die losers van het 4e niet eens een keer uit, om te zien wie het beste 14 uit 7 team is'. Wel, bij deze!! (Mischa)