RSR4 levert kampioen... (19 april)
Vrijdag 17 april kwam het 2e team van CSV op bezoek. Voor ons vierde stond niet veel meer op het spel, omdat handhaving in een eerder stadium was veiliggesteld. Voor CSV 2 lag dat iets anders; door het verlies een dag eerder van Shah Mata 2 gloorde daar ineens hoop op het kampioenschap. In een ideale wereld speelt dat toch heel lekker: Niks op het spel en een teamleider die de opdracht geeft om fijn vrijuit te spelen voor het eigen genot... Misschien was deze opdracht iets te paradoxaal, omdat de uiteindelijke uitslag 1½-6½ was...

De mooiste momenten heb ik helaas niet gezien omdat ik in de benedenzaal een meer dan kansrijke stelling tegen Sebastiaan Janse in een zet om zeep hielp... Zo heb ik dus niets meegekregen van de volgens ooggetuigen werkelijk schitterende overwinning van Ed op Hans Blokland. Ik begreep dat de Capellenaar zich vergreep aan een stuk om zodoende alle onheil die in de stelling zat over zich heen te krijgen.
Het laatste halve punt werd door Paul in zijn partij tegen Mark van Liempt geschreven. Ik zag een slopende wederzijds wurgpartij waarin maar weinig stukken offensieve taken konden uitvoeren omdat anders de respectieve verdediging opgeblazen zou worden.
Leo onderging een Bijbels lijden in zijn partij tegen Arjan Terlouw. Drie pionnen ondersteund door Toren en dame namen de koningsstelling onder vuur, waarna al gauw stukverlies of mat het lot van Leo bezegelden... Arrian kwam al niet goed uit de opening tegen Rob van de Bosse, die afwikkelde naar een eindspel waarin zijn Toren en Dame bijna het hele spel controleerde. Met een leep aftrekschaak dreigde Arrians dame te vallen.
Wijnand had tegen Harry Stroosma een stelling waarin het evenwicht nergens verstoord werd. Hij kreeg ook remise aangeboden. Na afwijzing liet Harry zijn evenwicht nergens meer verstoren. Brian kwam in zijn partij steeds gedrukter te staan tegen Walter Vermeer. Het werd kritisch toen Dame en Toren de stelling binnenwandelden en een Toren van Brian sneuvelde. Enige kans zat nog in het tijdoverschot, maar Walter wist er per zet kostbare seconden bij te schrijven, zodat het pleit werd beslecht met een dreigende promotie.



Wouter had een hele ingewikkelde partij tegen Willem Klein, maar moest veel impliciete dreigingen opruimen. Even leek het dat een mooie combinatie wellicht winst opleverde; maar een moment van door tijdnood ingegeven schaakblindheid kostte een vol stuk. Alle respect voor Jeffrey die heel lang zijn stelling in evenwicht wist te houden tegen Thomas Herrewijn. Maar de druk op e5 was te groot, zodat het met een pion minder toch heel wat moeilijker manoeuvreren werd. Pas ver in de partij bezweek de stelling en was ook de laatste partij ten einde.

CSV 2 gefeliciteerd met hun derde opeenvolgende kampioenschap. Het vierde gefeliciteerd met hun derde opeenvolgende handhaving in de 2e klasse! (TL Mischa)

   RSR Ivoren Toren 4          1646 - CSV 2                       1725 1½ - 6½
1. Leo van Dongen              1745 - Arjan Terlouw               1826 0  - 1
2. Paul Dekker                 1763 - Mark van Liempt             1706 ½  - ½
3. Arrian Rutten               1744 - Rob van de Bosse            1664 0  - 1
4. Wijnand Dobbinga            1631 - Harry Stroosma              1745 0  - 1
5. Brian van Kanten            1581 - Walter Vermeer                   0  - 1
6. Wouter Scheffer             1590 - Willem Klein                1860 0  - 1
7. Ed van Doorn                1680 - Hans Blokland               1657 1  - 0
8. Jeffrey Ouwersloot          1430 - Thomas Herrewijn            1617 0  - 1