TEAM 3 zorgt voor vroeg vuurwerk! (30 december)
Vrijdag 22 december 2017 stond in klasse 1A de als degradatieduel gekenschetste ontmoeting tussen TEAM 3 en CSV 2 op het programma als afsluiting van het bijna voorbije kalenderjaar. Voor wie had verwacht dat het wellicht op 'n gelijkspel of daaromtrent zou uitdraaien bleek gaandeweg het verloop van de wedstrijd de uitslag steeds verrassender vormen te gaan aannemen. De onzen waren kennelijk met hun gedachten al bij het traditionele vuurwerkfestijn op de aanstaande oudejaarsavond: Het werd 'n regelrechte sensationele zevenklapper!

Daar zag het na zo'n twee uur spelen beslist niet naar uit. Martin Jaspers Focks had tegen Thomas Herrewijn 'n stuk verloren, weliswaar in ruil voor drie pionnen, maar moest ernstig rekening houden met de kracht van 'n geweldig zwart loperpaar. Hij kreeg de kans om één van de twee af te ruilen tegen 'n paard en toen zijn tegenstander vervolgens naliet de juiste maatregelen te nemen tegen de witte pionnenstorm, wist Martin voor de één - nul te zorgen. Naast hem had Arrian Rutten inmiddels 'n belangrijke centrumpion verloren tegen Elnathan Ghebreab. In een dubbeltoreneindspel bracht deze laatste dit kostbare kleinood richting het promotieveld d8. Hiermee was de tussenstand 1 - 1 bereikt en niets wees er op dat het uiteindelijk voor de Capellenaren zo desastreus zou gaan aflopen.

Pas na elven barstte 'n totaal niet verwacht vuurwerk los: Arend Bongers kon met behulp van o.a. 'n geweldig paard op e5 een mooie koningsaanval op touw zetten, waartegen Willem Klein geen afdoende verdediging meer kon organiseren. Kort hierna, min of meer gelijktijdig, wisten Herman, Dick en Bob de score naar de beslissende 5 - 1 te brengen. Herman van Malde wist Walter Vermeer middels 'n geweldige vrijpion tot overgave te dwingen, Dick Straathof boekte stukwinst tegen 'n al te ondernemende Arjan Terlouw en Bob Hoos bracht tegen Jaap Rusch een nogal dubieus kwaliteitsoffer, maar toen laatstgenoemde zich eventjes vergiste was het ook met hem gedaan.

Paul Batenburg speelde met Richard van Herk 'n ware worstelpartij, waarvan ik de uitslag niet kon inschatten. In de tijdnoodfase wist Paul beslissend toe te slaan en hij bracht daarmee zijn topscore op 3½ uit 4, en de stand in de wedstrijd op 6 - 1. Toen mocht invaller Ed van Doorn de laatste vuurpijl afsteken: Johan Bos zag geen uitweg meer nadat 'n zwarte pion op g3, ondersteund door de zware stukken, diep zijn stelling was binnengedrongen: 7 - 1......

Team 3 is nu voorlopig voor eventjes uit de gevarenzone, maar krijgt in het restant van deze competitie nog enkele harde noten te kraken. Vrijdag 9 februari 2018 spelen we UIT tegen Overschie 2. Ben zeer benieuwd hoe we na de winterstop 'n vervolg kunnen geven aan onze ontsnappingsroute uit de gevarenzone! (TL Paul D.).

  RSR Ivoren Toren 3   1778 - CSV 2          1802 7 - 1
1. Paul Batenburg     1978 - Richard van Herk    1876 1 - 0
2. Bob Hoos        1836 - Jaap Rusch       1891 1 - 0
3. Herman van Malde    1788 - Walter Vermeer     1855 1 - 0
4. Dick Straathof     1816 - Arjan Terlouw      1816 1 - 0
5. Ed van Doorn      1675 - Johan Bos        1759 1 - 0
6. Arend Bongers      1832 - Willem Klein      1736 1 - 0
7. Arrian Rutten      1673 - Elnathan Ghebreab    1724 0 - 1
8. Martin Jaspers Focks  1623 - Thomas Herrewijn    1758 1 - 0