TEAM 2 opnieuw onderuit (8 februari)
Vrijdagavond j.l. mocht ons Vijfde het drieluik in de stadsderby tegen het Zevende van Charlois Europoort openen. Het werd 5½ - 2½ voor Rotterdam-Noord. Zaterdagmiddag, 'n dag later, nam ons Tweede het op tegen hun Derde, in de 5e ronde van de KNSB-competitie. Het werd 5½ - 2½ voor Rotterdam-Zuid. Vrijdagavond 20 februari a.s. trekt ons Derde ten strijde tegen hun Vierde in de Promotieklasse van de RSB. De uitslag wordt: ......Vult u maar in..........!

Terug naar gisteren, de 7e februari. De winterstop is geweest, de wonden opgelopen tijdens TATA STEEL zijn gelikt, de triomfen zijn gevierd. Nu wachtte weer de keiharde competitie voor de KNSB-spelers in ons kluppie. Ons TEAM 2 diende zich te herstellen van de ietwat ongelukkige eerste nederlaag in en tegen Bennekom. Met 'n nogal gehavend achttal moesten we proberen tegen onze Zuiderburen de schade beperkt te houden. Dat lukte helaas niet, ondanks heftig verzet.

Na 'n kleine drie uur spelen stonden we al met 0-2 achter. Maarten van Doorn, geplaagd door 'n opkomende keelontsteking, legde het loodje tegen Jaap Staal, die er als de kippen bij was toen hij 'n kwalletje kon verorberen. Vrijwel gelijktijdig werd bereidwillige invaller Arend Bongers het slachtoffer van de jeugdige Nancy Kirana. Zij wist wel raad met de Caro-Kann van onze remisekoning (van ons derde). Gelukkig wist Paul Tromp (na vandaag 4 uit 4) zijn tegenstander Andrzej Pietrow te verleiden tot het consumeren van 'n vergiftigd a7-pionnetje. Het arme ros overleefde deze maaltijd niet. Het was 1-2.

Kwartiertje later liep Wil Sparreboom dankzij Cor de Wit tegen zijn eerste nederlaag aan in deze KNSB-competitie. Cor speelde dan ook 'n positioneel zeer krachtige partij. Hetzelfde overkwam de eveneens ongeslagen Philip Westerduin tegen Angelique Osinga. 'n Gepend paard op f3 werd hem noodlottig. Op dat moment was het 1-4. Vrijwel direct daarna voegde teamleider Filip Borst daar 'n halfje aan toe door onze Arno Beljaars op remise te houden, zij het na 'n zeer ingewikkeld Konings-Indisch middenspel met wederzijdse kansen. De buit was daarmee binnen voor de Charloissers. Als pleister op de wonde kreeg vijf minuten later Paul Batenburg hun topscoorder Kresna Soerjadi (4 uit 4) op de knieėn in een stelling, waar het zwarte doorgebroken d-pionnetje de beslissende tik mocht uitdelen. 2½-4½ dus. Het laatste gevecht werd geleverd door onze tweede invaller Mark Beijen, die zichzelf en ons team op zijn verjaardag(!) wilde trakteren op 'n vol punt. Helaas, Tjerk Tinga wilde aan deze feestelijkheid niet meewerken, en bezorgde zijn team een 2½-5½ overwinning. Hoe hard kan het schakersleven zijn ......

Ons Tweede speelt zijn volgende wedstrijd in Leiden tegen LSG 3 op 7 maart. Daar moeten we dan maar weer eens zien te winnen...... (TL Paul D.)

  RSR Ivoren Toren 2  1942 - Charlois Europoort 3 1982 2½ - 5½
1. Paul Batenburg    2008 - Kresna Soerjadi   2014 1 - 0
2. Arno Beljaars    2042 - Filip Borst     1990 ½ - ½
3. Paul Tromp      2056 - Andrzej Pietrow   2020 1 - 0
4. Philip Westerduin  2039 - Angelique Osinga   1921 0 - 1
5. Maarten van Doorn  1840 - Jaap Staal      2071 0 - 1
6. Wil Sparreboom    1913 - Cor de Wit      1965 0 - 1
7. Arend Bongers    1795 - Nancy Kirana     1832 0 - 1
8. Mark Beijen     1844 - Tjerk Tinga     2046 0 - 1