Team 2 sleept er op de valreep een gelijkspel uit in Rotterdamse derby (18 december)
Op 17 december speelde team 2 de belangrijke uitwedstrijd tegen aartsrivaal Charlois Europoort 3. Om te kunnen strijden voor promotie moest er gewonnen worden en een wedstrijd tegen Charlois zou voor extra motivatie moeten zorgen.

Philip (3) kreeg vroeg al een pion achterstand tegen CE-voorzitter Cor de Wit en probeerde het spel te maken, maar hoe langer z地 partij vorderde, hoe slechter z地 stelling werd. Het leverde een extra pionverlies op en Cor had ook nog eens het betere van het spel en Philip capituleerde (0-1).

Leo K (2) had een interessante opening op het bord en deed een paar unieke zetten waarvan hij zelf niet eens wist of dat goed was (een normale RSB-kampioen twijfelt toch nooit aan z地 zetten?). Hij kreeg de rekening gepresenteerd door de betere verdediging van z地 tegenstander en die won ook nog een kwaliteit, waardoor alle hoop als sneeuw voor de zon verdween (0-2).

Victor (7) had in het begin een c3-siciliaan dat niet echt duidelijk was, waarbij er achteraf kansen waren om het net iets subtieler te spelen en er groot voordeel uit te halen. Uiteindelijk werd het remise (ス-2ス ).

Harmen (6) moest ook genoegen nemen met een remise. Misschien dat er kansen waren met z地 2 paarden - bleek achteraf en tot teleurstelling van Harmen - maar voor de rest viel er niet echt meer te halen (1-3).

Paul T (1) had een op en neer gaande stelling op het bord, maar echt voordeel viel er niet te halen. Het dilemma was dat Paul redelijk actief spel had met z地 2 torens en dame, maar aan de andere kant konden de pionnen van de tegenstanders oprukken waardoor er niet meer in zat dan remise (1ス-3ス).

Peter (8) probeerde de partij te spelen op tactiek en lukte aardig goed. Hij kreeg meer ruimte en ondanks een pion achterstand had hij de ruimte voor een koningsaanval dat perfect werkte en zo de eerste winstpartij binnensleepte (2ス-3ス).

Paul B (4) had het vanaf het begin erg moeilijk en een nederlaag hing lange tijd in de lucht, maar Paul speelde ondanks een toren achterstand gewoon door. Middels een koningsaanval wachtte Paul op een fout van de tegenstander en die kwam ook op het juiste moment waardoor de stukken die overbleven zorgden voor ondenkbaar mat (3ス-3ス).

Leo de Jager (5) speelde een goede partij en kreeg een pion voorsprong. Door sterke tegenzetten was Leo genoodzaakt om een kwaliteit te geven voor een pion extra. Het initiatief was weliswaar weg, maar de verdediging was sterk genoeg om het broodnodige laatste half puntje te pakken.

Uiteindelijk een 4-4 gelijkspel, hoewel het er een tijdje erg somber uitzag en een nederlaag niet kon uitblijven. Maar het blijkt weer eens: it ain't over, till it痴 over. (Mark)

   Charlois Europoort 3  1963 - RSR Ivoren Toren 2   2029 4 - 4
1. Arjen Kouwenhoven     2034 - Paul Tromp           1992 ス - ス
2. Hans Uitenbroek       2008 - Leo Kranenburg       2112 1 - 0
3. Cor de Wit            2067 - Philip Westerduin    2066 1 - 0
4. Robin Lecomte         1939 - Paul Batenburg       1999 0 - 1
5. Filip Borst           2033 - Leo de Jager         1975 ス - ス
6. Lendert van den Ouden 1994 - Harmen van de Werken 2080 ス - ス
7. Albert Kamman         1926 - Victor Berg          1997 ス - ス
8. Angelique Osinga      1704 - Peter Torczynski     2013 0 - 1