Zaterdag 20 juni 2015: NK Pupillen dag categorie FGH. RSR Ivoren Toren schakers presteren boven verwachting (21 juni)
Op zaterdag 20 juni 2015 werd in Roosendaal de Nationale Pupillendag gehouden. Dit is het Nederlands Kampioenschap voor de jeugdcategorieën F, G en H. RSR Ivoren Toren was met 2 deelnemers vertegenwoordigd. In de H-categorie was dit Joep Westerhof en in de F-categorie Joaquin Aarts. In de H-categorie waren er 25 denkhoofden, waarbij Joep als 19de geplaatst was. Joaquin had een 40ste plek, van de 49, in de F-categorie. Het NK begon strak om 10.30, in totaal werden er 7 ronden gespeeld. Naast het NK waren er diverse nevenevenementen. O.a. een tekenwedstrijd, puzzel, maar ook het WK stukken opzetten! He Jannes. Naast onze denkhoofden was er ook de nodige begeleiding en fans aanwezig. Allen dank namens Joaquin en Joep.

Tja, en nu de resultaten.

JOAQUIN: In de F-categorie, waren er veel goede spelers (red. 25 spelers met een rating > 500, en de hoogste was 1333) hier mocht Joaquin zich mee gaan meten. (red. Joaquin heeft zelf een rating van 352). Hij moest nog even wennen aan het groots opgezette toernooi, maar na de derde ronde had hij zijn eerste winstpartij te pakken. In de vier rondes die daarna op volgden verloor hij nog maar 1 partij en 1 keer behaalde hij een mooie remise. In dit sterke veld kwam hij uiteindelijk op 3˝ punt uit 7 partijen. Dit is een fantastisch resultaat in een dergelijk veld. Joaquin werd in het overall klassement 26ste. Wat een mooi resultaat, zeker als je weet dat Joaquin pas 1 jaar schaakt!!

JOEP: In de H-categorie, waren er al 13 spelers met een rating > 250 de hoogste was hier 623 (red. dit is een categorie tot en met 7 jaar!) hier mocht Joep zich mee gaan meten. (red. Joep heeft zelf een rating van 115). Hij pakte zijn eerste punt in de tweede ronde en bleef om en om winnen. De laatste twee rondes won hij er zelfs twee partijen achter elkaar. Met een uiteindelijk resultaat van 4 uit 7 (!!) behaalde hij “boven verwachting” een 10de plek (nr. 6 had ook 4 punten). Volgend jaar mag Joep nog een keer in de H-categorie uitkomen. We zijn benieuwd.

Heren, gefeliciteerd met dit mooi resultaat jullie hebben de finale gehaald en dan behoor je tot de besten van Nederland!!

Impressie



 

 

 

 



Tekst en foto's: Jan-Dirk Westerhof