Philip meesterlijk in Leiden (17 februari)
Gedurende het weekeinde van 8 t/m 10 februari werd in Leiden het 73e Daniel Noteboom-toernooi gehouden. Totaal 274 deelnemers streden, verdeeld over drie groepen, om de prijzen. De A-groep telde maar liefst zeven grootmeesters en vijf internationaal meesters. FM-titelhouders kregen geen speciale vermelding; daarvoor waren het er te veel. RSR Ivoren Toren was vertegenwoordigd door Philip Westerduin (A-groep) en Emilian de Kievit (C-groep).

Philip startte goed door in de eerste ronde met zwart Stefan Colijn (2298) te verslaan. Na een remise met zwart tegen Michel Kerkhof (1914) wachtte in de derde ronde GM Igor Rausis (2517). Helaas bleek die een maatje te groot, waarna in de vierde ronde een vantevoren geplande bye de score op 2 uit 4 bracht. Op zondag werd eerst Hans Groffen (2160) met wit verslagen (zie de partij hieronder), waarna werd afgesloten met een zwartremise tegen Vincent Blom (2174). Eindscore aldus 3 uit 6 en een TPR van 2302 (!).

Emilian begon helemaal furieus. Na drie overwinningen op rij was hij met twee andere spelers gedeeld koploper met 100%. In de vierde ronde bleek Dordrecht-speler Arie van Heeren echter een te groot obstakel, waarna in de resterende twee ronden slechts een remise en een nul werden toegevoegd aan de score. Uiteindelijk dus een score van 3 uit 6 en een TPR van 1639.

Zie ook de scoretabellen en gedeeltelijke eindstanden onderaan. (Philip/Arrian)