Magnus tegen RSR Ivoren Toren, mede mogelijk gemaakt door RSR Ivoren Toren (2 februari)
Maandag 30 januari was Magnus Carlsen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis voor het spelen van een simultaan voor het goede doel. 35 spelers legden daar graag elk 1.000 euro voor neer. De opbrengst komt ten goede van craniofaciaal onderzoek.



Dat zal niemand ontgaan zijn. Minder bekend is misschien het volgende. Niet alleen stelde RSR Ivoren Toren borden en stukken ter beschikking, twee van onze leden namen het tegen de snotterige wereldkampioen op.



Cees IJzermans hield hem in een strakke Konings-Indisch in bedwang en had rond zet 47 zelfs kans op meer. De partij kunt u naspelen:


En ook de dappere Jannes Westerhof (geboren in 2005) beet als een tijger van zich af.



Ik neem aan en hoop dat Jannes' verslag nog volgt ...



Magnus was niet in zijn normale doen, wellicht getroffen door een gemeen verkoudheidsvirus in het barre Wijk aan Zeese zeeklimaat of nog ontstemd vanwege zijn niet-eerste plaats in het Tata-toernooi. Hij verloor in de simultaan maar liefst drie partijen en liet vijf keer remise toe. Het dommige interview na afloop met Philemon Wesselink ("Hebt u daarom uw medewerking aan deze simultaan toegezegd omdat u vroeger ook een nerd was en nu een superster"?) verbeterde zijn humeur niet. Magnus vertrok, schakend Rotterdam een mooie ervaring rijker achter zich latend. (Wouter)