KNSB beker: RSR zonder te verliezen uitgeschakeld (10 december)
Het KNSB-bekerteam heeft geen wedstrijd verloren, maar toch liggen we uit het bekertoernooi. Na vier keer 2-2 tegen Philidor uit Leiden en Schaakhuis uit Den Haag, bepaalde het reglement dat Schaakhuis door mag naar de derde ronde.

In de reguliere partijen was er winst voor ons op de borden 3 en 4 (Spaan en ik) en verlies voor de Joosten op 1 en 2. Toen wisten we al dat 2-2 bij het snelschaken niet voldoende zou zijn, omdat het laatste bord van de reguliere partijen dan wordt weggestreept.

Tijdens de reguliere partijen zag ik naast mij Spaan een hoop pionnen voor staan. Dat zag er goed uit. Joost Ros stond naar mijn inschatting best kansrijk in een open stelling, maar ik kan me ook heel goed vergissen. Hij verloor in elk geval ((Red.: Joost onderschatte de aanval van de tegenstander op Joosts koningsvleugel, hetgeen uiteindelijk veel van Joosts materiaal kostte). Joost Ruit verloor (?) een pion in de opening, maar kon naar eigen zeggen ergens remise forceren. Dat deed hij niet, omdat hij dacht dat ik niet zou winnen. Dat deed ik uiteindelijk wel, maar gottegot wat een gepruts weer. Ik miste het ene na het andere winnende stukoffer en mocht mijn tegenstander dankbaar zijn dat hij het eindspel alsnog weggaf in tijdnood.

Tja, snelschaken is niet mijn specialiteit. Ook niet van mijn tegenstander trouwens. We blooperden eensgezind naar remise. Spaan won eerst een stuk, maar gaf het daarna weer weg. Ook remise. Joost Ros revancheerde zich voor de reguliere partij en won. Joost Ruit verloor helaas nog een keer van zijn collega FM. Over en uit. Nu alle hens aan dek voor de competitie! (Djeez)

                                                                       Snelschaak
   RSR Ivoren Toren          2141 - Schaakhuis              2056 2 - 2   2 - 2
1. FM Joost van Ruitenburg z 2316 - FM Giorgios Ketzetzis w 2297 0 - 1   0 - 1
2. Joost van Rosmalen      w 2105 - Rachid Schrik         z 2058 0 - 1   1 - 0
3. Nathanael Spaan         z 2132 - Harold Metselaar      w 1986 1 - 0   ½ - ½
4. Jason Zondag            w 2011 - David Jonkman         z 1884 1 - 0   ½ - ½