Bericht uit Sydney (4 april)
Even een schaakbericht van het verst weg wonende RSR-lid: ik ben inmiddels redelijk gesettled in Sydney en heb als beroep schaakles geven aan kinderen, voornamelijk op scholen. Tussendoor heb ik nog wel wat tijd om korte toernooitjes te spelen. Op de schaakacademie (waar ik werk) organiseren ze maandagavond toernooitjes, waar spelers rond de 2000 dan snelschaken of rapid spelen. Hier ben ik tot nog toe ongeslagen (February Rapid en March Blitz gewonnen met 1 remise), uitslagen te vinden op http://www.sydneyacademyofchess.com.au/tournaments/completed.

Hierna heb ik wat sterkere competitie opgezocht. Zo werd tijdens Pasen het grootste toernooi van Australie gespeeld in Canberra. Ook Van Wely speelde hier mee, deze week is hij bezig in Sydney, dus zal hem nog ff opzoeken. Ik bood hem zelfs aan te logeren, maar Anna leek dit toch niet zo'n goed idee met alle herrie hier op straat. Wil ook niet dat hij het toernooi niet wint door ons, natuurlijk. Ik deed zowel in Canberra als Sydney mee met het bijbehorende Blitz toernooi. In Canberra deden o.a. 1 GM en 5 IM's mee. Door wat remises hier en daar te spelen wist ik veel toppers te ontwijken en met een eindsprint mooi 3e te worden in dit veld: http://www.doeberlcup.com.au/DBL2013_results/wwwDoeberlCupBlitz2013/standing.html.

In Sydney was het toernooi nog sterker bezet (hoger prijzengeld?): 5 GM's en nog een aantal IM's. Ik verloor hier van 2 GM's en 1 IM, waarbij ik 2 partijen remise had kunnen houden in het eindspel, helaas. Gelukkig wist ik mijn overige 6 lager geratete tegenstanders wel te verslaan, waardoor ik met 6 uit 9 niet ver van de top ben geeindigd. Resultaten helaas onvindbaar, prestaties van Loek zijn wel te volgen op http://sio.nswca.org.au/. Hij verloor vanmorgen de 3e ronde, dus kan niet zoveel meer laten liggen.

Succes allen met de externe. Ik zou het leuk vinden om ook wekelijks weer wat over de interne te lezen, de uitslagen zijn zo droog zonder commentaar... (Joost Ruit)