Jeugdnieuws: 2 december een heel sportief Super GP en GP van de LeiSB (3 december)
Op 2 december organiseerde de Leidse Schaakbond zowel een Grand Prix als de Super GP. Er deden in ongeveer 130 denkhoofden mee. Vanuit RSR Ivoren Toren deed Jannes mee in de super GP. Joep deed mee aan de GP en wel in de heel sterke groep 1.

Joep had het zwaar. Er deden 4 spelers mee met een rating boven de 1000 (Quint, Lucas, Rolinde en Jack). Hij behaalde 3 remises en 1 winstpartij, en voor het eerst in zijn "schaakcarričre" ging hij 2 keer door zijn tijd. Met 2˝ punt kwam hij niet op het podium, maar hij heeft wel veel ervaring opgedaan.

Jannes zat in de Super GP groep. Ook waren hier vanuit Rotterdam Hein en Alan ingedeeld. Jannes behaalde 2 uit 3 net zoals Hein en Alan. En nu werd het pas echt sportief. De leiding besloot om te gaan loten. Wie de witte pion heeft, die heeft gewonnen. Echter, de drie denkhoofden vonden dat ze allemaal eerste waren. De leiding ging hierin mee. De geldprijs werd verdeeld over alle drie denkhoofden!! Er bleef nog een klein bedrag over en die kreeg de nummer 4. Bijzonder om te melden was dat de nummer 4 als eerste antwoordde "ik" toen de vraag werd gesteld en wie voelt zich winnaar van de groep?!?

Ook was er bezoek van de Sint. Hij liep rond en deelde zo her en der nog wat uit. Toen hij bij groep 1 aankwam (zie foto) kreeg hij geen aandacht:-) Iedereen was druk bezig met zijn partij.

Verslag en foto's: Jan-Dirk Westerhof