Jeugdnieuws: Grand Prix RSB Papendrecht 23 september 2017 (25 september)
Zaterdag 23 september was het eerste Grand Prix toernooi van de RSB in Papendrecht bij schaakvereniging PASCAL. Het was (te?) prachtig weer (de verslaggever deed een groot deel van het reistraject dan ook met de fiets), maar er waren gelukkig toch 69 kinderen aanwezig om te gaan schaken in 9 groepen. De bovenste twee groepen waren formulegroepen, zeskampen met een speeltempo van 20 minuten per persoon en 3 prijzen per groep. De overige groepen waren achtkampen met een speeltempo van 15 minuten per persoon en 4 prijzen per groep. Vanuit RSR Ivoren Toren waren er 8 kinderen aanwezig.

Badr kwam helaas te laat op z'n eerste toernooi, maar wist uiteindelijk in groep 7 twee potjes te winnen. Loek haalde 2 punten in groep 5 en werd daarmee vijfde. David zat in groep 3 en wist, ondanks een pat door pionnenjacht en een offervalkuil waar hij inliep, op basis van SB punten met 4 punten de tweede plek te bereiken.

In groep 2 werd Lamiek vijfde met 3 punten. In groep 1 leek Oscar winnaar te worden, maar door verlies in de laatste partij werd hij tweede met 5 punten.

In de B-groep speelden Bent en Joaquin. Bent had last van de onrust in de zaal (inderdaad was het spelen in twee zalen misschien handiger geweest, dan een speelzaal en een rustzaal). Hij haalde uiteindelijk 2 punten en werd daarmee vijfde. Joaquin werd overtuigend eerste met 4 punten en hield daarmee de broers Pols ruim achter zich. Qian tenslotte zat in de sterk bezette A-groep en werd vierde met een score van 1.

Op 18 november is het volgende RSB toernooi in Hellevoetsluis.Verslag en foto's: Robert Aarts