Jeugdnieuws: verslag Jannes en Joep on tour in Belgie 23 september (24 september)
In de reeks van "on tour in BelgiŽ" bezochten Jannes en Joep Westerhof op 23 september 2017 het 6de Open jeugdtoernooi in Mortsel (BelgiŽ). De indeling is op leeftijdscategorie. Joep nam deel in de categorie t/m 10 jaar. Jannes in de categorie t/m 12 jaar.

Jannes: Het deelnemersveld was weer sterk, er deden 25 denkhoofden mee. Hij had zich voorgenomen om met zowel wit als zwart nieuwe openingen te spelen. Dit pakte nog niet zo goed uit en hij verloor de eerste twee rondes. Daarna speelde hij weer met zijn vertrouwde openingen en verloor ook geen partij meer daarna. Hiermee behaalde hij toch nog een mooi gedeelde 5de plek.

Joep: speelde in een groep met 32 denkhoofden. Hij speelde open en actief, pas in de vijfde ronde verslikte hij zich in Diana, de latere winnaar. Hugo nam ook weer deel en in de achtste ronde mochten ze tegen elkaar. Inmiddels stonden de drie 1 punt los van de rest en werd dit een werkelijk spektakel, waarbij in het middenspel Joep met een torenoffer de aanval inging. Langzamerhand snoepte hij alle stukken weg. Hugo had nog maar 2 pionnen over en Joep 1 pion, paard en Toren!? Iedereen dacht dat de partij al klaar was, echter tot ieders verbazing wist Hugo toch nog een pion te promoveren en Joep verloor?? Na even wat fris lucht te hebben gehaald, herpakte hij zich en won de laatste partij. Als troost mocht hij toch nog een mooi gevulde enveloppe ophalen (derde prijs).

Iedereen kreeg na afloop een strip en we gingen weer terug naar Nederland.Verslag en foto's: Jan-Dirk Westerhof