Jeugdnieuws: Historische schaakdag voor de jeugd van RSR Ivoren Toren in Den Haag! (18 september)
Eigenlijk verraadt de titel al een beetje de afloop van dit stuk. De kinderen van RSR Ivoren Toren deden zondag 17 september volop mee om de prijzen bij het eerste Grand Prix toernooi van de HSB. En dan hebben we het dus niet over de poedelprijs, die in de grote prijzenkast staat van revalidatiecentrum de Kameleon, waar het toernooi met 113 kinderen plaatsvond. Er waren maar liefst 8 kinderen aanwezig van RSR Ivoren Toren en die waren allemaal keurig op tijd. En de positieve vibe van het Davis Cup team bij het nabij gelegen Zuiderpark (3-2 winst na een 2-0 achterstand) werd door deze kinderen overgenomen.

Robin speelde zijn eerste schaaktoernooi in groep 17. In de auto had hij door de spanning nog gezegd dat hij "schaken haat", maar daar was tijdens het toernooi weinig meer van te merken. Hij speelde heel ontspannen en werd met 7 uit 10 knap eerste!

Tycho zat in groep 14, probeerde zo af en toe herdersmat uit (maar dat werd dus afgestraft), maar sleepte uiteindelijk een derde plek binnen met 6 uit 10.

Joris en Zacciah zaten samen in groep 12. Joris was superieur en had de perfecte score met 10 uit 10, Zacciah werd daarachter keurig tweede met 7 uit 10.

David begon in groep 9 met een tegenstander die veel te laat kwam. Hij was hierdoor in het volgende potje even van slag, maar hij herstelde zich goed en haalde met 7 uit 10 de tweede plek binnen.

Joep zat in groep 2 en behaalde met 4 uit 5 in z'n eentje de eerste plek. In groep 1 kwam Joaquin met 4 punten op een gedeelde eerste plaats uit. Na loting werd hij tweede na Nederlands kampioen Tommy Grooten.

Jannes tenslotte had zijn NK-vorm meegenomen en pakte in de formule B groep de 100% score. Goed voor de eerste plek en een mooie geldprijs.

En dus bleek na afloop dat alle kinderen een prijs hadden gewonnen! Volgens mij een unieke prestatie voor RSR Ivoren Toren bij een Grand Prix (8 uit 8). Maar liefst 50 punten van de maximale 65 punten werden behaald. Een score van 78%!

Tevreden gingen we na huis, en konden we nog even genieten van het mooie weer.Verslag en foto's: Robert Aarts