Jeugdnieuws: verslag Grand Prix RSB Delfshaven zaterdag 24 juni (27 juni)
Op zaterdag 24 juni werd voor de jeugd de laatste Grand Prix RSB gehouden in Delfshaven bij Huis van de Wijk Post West. Dit gebouw is binnen én buiten prachtig opgeknapt.

Er deden 79 kinderen mee, een hele mooie opkomst. Vanuit RSR Ivoren Toren waren er maar liefst 11 kinderen aanwezig, te weten Joris, Zacciah, David, Chen, Lamiek, Oscar, Aristarch, Joep, Joaquin, Jannes en Qian.

Zacciah verloor van Joris in groep 4, maar werd met 5 punten 2e. Joris schaakte alsof hij achterna gezeten werd door de duivel (2 minuten spelen in plaats van 15), maar de overrompelingstactiek zorgde wel voor 6 punten en de 1e plek!

In groep 3 bleek David de vorm van het NK meegenomen te hebben en hij werd met punten 3e.

In groep 2 werd Chen met 4 punten 4e op grond van onderling resultaat.

In groep 1 was Lamiek er niet helemaal bij (1˝ punt en zo af en toe spoorloos met als gevolg een overspannen tafelleider), Oscar werd 5e met 3 punten en door winst op Oscar werd Aristarch 4e met 3˝ punten.

In de B-groep vonden er Hitchcock-taferelen plaats. De grote favoriet Eric Starmans (rating 1252) leek, zeker na het verlies van Qian tegen Joaquin, onbedreigd eerste te worden. Qian won echter van Eric, die daarna ook nog in de laatste ronde verloor van Joep. Qian werd daardoor toch nog met 6 punten 1e, Joaquin werd met 4˝ punten 3e en hield op grond van SB-punten Joep achter zich, die dus met 4˝ punten 4e werd.

Jannes werd in de zware A-groep, met daarbij onder andere twee Nederlandse kampioenen, 8e met 1˝ punt. Johan Starmans (jawel de broer van) werd met 5 punten 1e en winnaar van het toernooi.

In het totaalklassement van de Grand Prix, werd Qian 3e bij categorie D, Joep 2e bij categorie G en Oscar 2e bij categorie H.

Oscar kreeg nog een extra prijs, omdat hij op alle Grand Prix RSB toernooien is geweest.

Al met al een mooie afsluiting van het Grand Prix RSB seizoen. Volgend weekend zijn er nog jeugdtoernooien in Schoonhoven, Leiden en Den Haag.

Verslag en foto's: Robert Aarts