Jeugdnieuws: verslag Spijkenisse J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi 25 maart 2017 (28 maart)
Op zaterdag 25 maart vond in Spijkenisse het 23ste J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi plaats. Er deden maar liefst 9 kinderen van RSR Ivoren Toren mee bij dit zeer sterk bezette toernooi. Er was ook een schaakbordententoonstelling met hele grappige schaakborden. De A/B/C/D groepen speelden 7 partijen, de E/F groepen speelden 9 partijen.

Saad en Javeria zaten in de B-groep en deden het heel goed met respectievelijk 4 punten en 3½ punten. Saad werd hiermee tweede en Javeria het beste meisje.

In de C-groep haalde Chen 2 punten en Lamiek 3 punten. Qian begon dramatisch door bij grote pionnen- en tijdvoorsprong z'n toren kwijt te raken. Hij herstelde zich echter knap en deed bij de laatste ronde zelfs nog mee voor de hoofdprijs. Helaas verloor hij de laatste pot en viel hij met 4 punten zelfs buiten de prijzen.

In de D-groep zaten Joaquin en Jannes die meededen voor de bekers. Ze verloren echter de laatste pot, waardoor Joaquin met 4 punten buiten de prijzen viel en Jannes met 5 punten nog net vierde werd.

In de E-groep deed Joep mee voor de hoofdprijs maar in de laatste twee potjes ging het mis, omdat hij wat last had van de drukte om hem heen. Met 5 uit 9 werd hij toch nog vijfde en had hij nog een beker.

In de F-groep was het heel spannend en met 7 uit 9 kwam Saeed uit op een keurige derde plek.

Al met al dus mooie prestaties van de RSR Ivoren Toren-kids. En de suikerspinnen en popcorn smaakten goed ;-)

























Verslag en foto's: Robert Aarts