Jeugdnieuws: verslag Grand Prix HSB Den Haag 26 maart 2017 (27 maart)
Op zondag 26 maart vond in de Hofstad-school in Den Haag de zesde Grand Prix van de HSB plaats. Ondanks de zomertijd, waren de 5 deelnemers van RSR Ivoren Toren keurig op tijd. Ook trainer Margreet was aanwezig om de kinderen te begeleiden.

Zacciah speelde zijn eerste toernooi en deed het voortreffelijk in groep 21. Hij trapte niet in herdersmat en wist zelfs een paar keer lekker mat achter de paaltjes te zetten. Met 10 uit 10 had hij de perfecte score én een gouden beker. Keurig gedaan.

Tycho zat door zijn goede resultaten van de vorige keer al in groep 14. Er was veel geklets en emotie in de groep, waardoor ze ook als laatste van de hele zaal klaar waren. Uiteindelijk won een stoïcijns meisje en behaalde Tycho met 5 uit 10 een mooie score, maar hij werd vierde en had net geen prijs.

David zat in groep 11. Hij was zo af en toe afgeleid door het bord van de buren, maar hij behaalde heel netjes 5½ punten, goed voor de derde plek en een beker.

Lamiek zat in groep 4. Hij kon in de laatste ronde zelfs nog eerste worden, maar verloor (tot zijn teleurstelling) helaas de partij. Wel werd hij derde en verdiende een hoop Grand Prix punten, waardoor hij zijn eerste plek in het C-klassement verstevigde. Dat verzachtte wel de pijn.

Joaquin zat in groep 1 en had helaas te maken met een paar afvallers. Wel werd hij tweede en verdiende ook een hoop Grand Prix punten voor het D-klassement, zodat ook hij bovenaan staat.

Al met al dus een succesvolle dag voor de RSR Ivoren Toren-kinderen. 18 juni is er weer een Grand Prix HSB, dan in Delft.

Verslag en foto's: Robert Aarts