Jeugdnieuws: Jeugdkampioenschappen E en D RSB (6 maart)
Dinsdag 28 februari, woensdag 1 maart en donderdag 2 maart waren de jeugdkampioenschappen E en D van de RSB in de Boekenberg Spijkenisse.

Bij de E deden Jungmin en Joep mee. Jungmin haalde 4 uit 7 goed voor een plek in de middenmoot. Joep deed mee voor de ereplaatsen, maar liep onderweg tegen herdersmat aan. Het kwam aan op de laatste partij tegen directe concurrent Ansh Jakhari. Joep sleepte de partij binnen, werd daardoor met 5 punten 4e en plaatste zich voor de NK E. Een hele mooie prestatie!

Bij de D hadden Chivaro en Jungbin het zwaar. Chivaro won de onderlinge pot en haalde 2 punten, Jungbin behaalde 1 punt. Joaquin en Bent hadden een paar mooie partijen (Joaquin won onder andere van Kathleen Wiegmann) en ze kwamen beiden uit op 4 punten en een plek in de middenmoot.

Jannes deed bij de D meteen mee voor een toppositie maar leek af te haken door een verliespartij tegen Zayd Maes. Maar op de tweede dag wist Jannes een prachtige overwinning op Jesse van Dongen te halen en deed hij weer helemaal mee. In de laatste partij haalde hij een strakke remise tegen Dylan Achuthan en door het verlies van zijn directe concurrenten had hij met 5½ uit 7 de derde plek gehaald. En deze plek zorgde meteen ook voor plaatsing voor de NK D! Tussen al het schaakgeweld een prachtige prestatie!

Bij de F/G/H vielen Joep, Tycho en David in de prijzen maar daarover meer in het verslag van Margreet.

Zie hier voor de eindstand van de E, en hier voor de eindstand van de D.









Verslag en foto's: Robert Aarts