Jeugdnieuws: Jannes en Joep "On Tour" in Geel d.d. 26 februari 2017 (1 maart)
Op 26 februari 2017 deden Jannes en Joep Westerhof mee aan het Belgisch Criterium, dit keer gehouden in Geel. Dit was de eerste van 2017. Er waren 180 deelnemers verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Jannes deed mee in categorie D (<12j) met de meeste deelnemers (46!), Joep wilde in een hogere categorie dan anders meespelen, in de E (<10j).

Beiden hadden er zin an, mede omdat dit toernooi een mooie voorbereiding was voor het PJK.

Jannes begon met een mooie overwinning tegen een 1300+ speler. In de tweede ronde speelde hij al op bord 1, tegen de latere winnaar Lars. Uiteindelijk bleef hij heel consequent zijn punten binnenhalen en met 5 uit 7 werd hij gedeeld vierde van de 46!

Joep vond het nog wel even spannend in de hogere categorie maar deed het gelijk heel goed. In zijn tweede partij had hij toren en loper voordeel in het eindspel, echter zijn tegenstander wist eeuwig schaak te creëren. Dit halve puntje bleek later heel belangrijk. Het was heel spannend in de top 5. Joep behaalde 5½ punt; dit was helaas net een zesde plek, maar hij mocht wel iets leuks uitzoeken.

We vertrokken om 18:00 uit België.











Verslag en foto's: Jan-Dirk Westerhof