Jeugdnieuws: verslag Grand Prix HSB Schiedam 25 februari 2017 (28 februari)
In basisschool het Talent in Schiedam vond op 25 februari weer een jeugdtoernooi plaats in het kader van de Grand Prix HSB. Er waren 125 kinderen aanwezig. RSR Ivoren Toren was goed vertegenwoordigd met 2 trainers (Robert en Margreet) en 6 kinderen, namelijk Joaquin, David, Lamiek, Oscar, Warre en Tycho. De laatste twee waren debutanten.

Tycho zat in groep 20 en wist goed om te gaan met gepraat en zingen (!) om hem heen. Eén keertje zette hij pat, maar verder haalde hij heel mooi 9½ uit 10, goed voor de eerste plek. Er werd nog een prachtig mat in zijn groep gezet, zie afbeelding hieronder.



Warre zat in groep 17, waar wel heel tactisch geschaakt werd (een remise-aanbod na 5 zetten gezien!). Ondanks een paar foutjes speelde hij geconcentreerd. Uiteindelijk was de ontknoping erg spannend en bleek Warre na loting met 7½ uit 10 de eerste plaats te hebben gehaald. De beide debutanten hebben het dus heel goed gedaan.

Oscar zat in groep 10. Hij speelde zo af toe prachtig, maar wist nog niet genoeg te killen. Met 6 uit 10 werd hij na loting 3e. David zat door z'n hoge rating in groep 6 en liep helaas een paar keer snel in mat. Hierdoor haalde hij 0 uit 6.

Lamiek zat in groep 2, speelde jammer genoeg met zijn jas aan en veel te snel, waardoor hij met 3 uit 6 op de 4e plek kwam. Joaquin tenslotte zat in een formulegroep, waarbij langere partijen gespeeld worden. Hij wist knap ongeslagen 2 uit 3 te halen, waarmee hij 1e werd en een geldprijs won!

Al met al dus een succesvolle dag voor de kids van RSR Ivoren Toren. Het volgende HSB toernooi is 26 maart in den Haag.



















Verslag en foto's: Robert Aarts