Jeugdnieuws: JCK-E RSB/HSB bij de Kameleon in Den Haag 18 februari (20 februari)
We hadden een team met 5 kinderen: Aristarch (die de meeste ervaring had en alle partijen heeft meegedaan), Oscar, Jungmin, Loek en David die ieder 6 partijen speelden. Ze wonnen de 1e ronde met 3-1, speelden 2x gelijk, verloren 2 rondes met 4-0 maar wonnen er ook 2 met 4-0. Uiteindelijk hadden ze zo 10 matchpunten, en 20 bordpunten (inclusief 1 byeronde).

Aristarch speelde over het algemeen goed. Jammer genoeg had hij het 1e bord; daar krijg je de zwaarste tegenstanders. Oscar was wisselend maar hij is ook pas 6; ik zag dat hij won van een jongen die een 2x hogere rating had dan hij! David deed voor het eerst mee aan een kampioenstoernooi en speelde heel goed. Jungmin en Loek deden het aardig maar moeten de volgende keer op hun handen gaan zitten, want ze spelen veeeel te snel en dan ga je fouten maken. Ondanks dat hadden alle 5 spelers 4 punten gehaald. Daar was wel een byeronde in meegeteld. De medaille voor de meeste bordpunten ging uiteindelijk naar Jungmin want die was in de bye-ronde vrij en heeft dus zijn 4 punten alleen met partijen verdiend.

Uiteindelijk bleek dat ook het E-team zich geplaatst heeft voor het NK clubschaken! Gefeliciteerd allemaal. Het NK vindt plaats op 13 mei in Zuid-Scharwoude.

Verslag: Margreet Mol; Foto's: Robert Aarts