Jeugdnieuws: JCK-C RSB/HSB bij de Kameleon in Den Haag 18 februari (20 februari)
Zaterdag 18 februari 2017 waren bij de Kameleon in Den Haag de jeugdclubkampioenschappen voor de categorieën C (t/m 14 jaar) en E (t/m 10 jaar). Vanuit RSR Ivoren Toren deden er twee C-teams en één E-team mee. Het E-team heeft het geweldig gedaan, maar hierover meer in het verslag van trainer Margreet.

Er werden 5 rondes gespeeld bij categorie C volgens het Zwitserse systeem. In C1 zaten Qian, Jannes, Joaquin en Bent. C2 bestond uit Niek (in de middag Chivaro), Jungbin, Chen en Lamiek. C2 had het heel zwaar en wist helaas geen enkel bordpunt te halen. Chivaro speelde een hele sterke partij tegen Job Verheul (die 800 ratingpunten hoger staat), stond zelfs even op winst, maar moest toch het onderspit delven. Hierdoor werd hij toch nog MVP van het team.

C1 begon sterk en zakte daarna zoals verwacht wat weg op de ranglijst. Jannes speelde tegen Djad Maes (400 ratingpunten hoger) een weergaloze pot, die hij ook nog binnen wist te hengelen. In de partij speelde hij onder andere een röntgenaanval, waarmee een vijandelijke (mat)toren werd uitgeschakeld, een loper werd gered en een pion die bijna aan de overkant was, werd tegengehouden. Qian stond in een lange en geweldige partij op winst tegen Dylan Achuthan (mat in 2 gemist?!), vergat later remise aan te bieden en verloor uiteindelijk helaas toch op het eind in het pionnenspel.

Uiteindelijk kwam het op de laatste wedstrijd aan. Bij een 2½-½ achterstand was alleen Joaquin nog bezig tegen Willard Roepers (400 ratingpunten hoger) en leek C1 net te kort te komen, doordat er geen matchpunt meer binnengehaald kon worden. Joaquin wist uiteindelijk in de dying seconds de partij te winnen en hierdoor was de laatste ronde met 2½–1½ verloren.

Maar tot ieders verbazing waren 4 matchpunten en 9½ bordpunten net genoeg om de Pionnetjes met een half(!) bordpunt voor te blijven en werd C1 vijfde! En dit was weer net voldoende voor plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen. Een hele mooie prestatie, zeker kijkend naar de clubteams die het niet hebben gehaald. Bent tenslotte bleek met 3½ punten de MVP van C1 te zijn geworden.





Verslag en foto's: Robert Aarts