Jeugdnieuws: verslag jeugdschaaktoernooi Grand Prix Leiden Op Eigen Wieken 22 oktober 2016 (24 oktober)
Op zaterdag 22 oktober was er een schaaktoernooi voor de jeugd in Leiden bij schaakclub Op Eigen Wieken. Er waren maar liefst 118 kinderen aanwezig, verdeeld over 15 groepen, maar het voelde niet druk aan. Het is namelijk een fijne, ruim opgezette locatie waar ook ieder jaar een weekendtoernooi wordt gehouden.

Er waren vier kinderen van RSR Ivoren Toren aanwezig, die toevallig samen in één ruimte zaten. Joep zat in groep 4, Joaquin, Jannes en Chivaro zaten in groep 3. Joep viel met een 4e plek net buiten de prijzen, met 3½ uit 7. Wel staat hij nu 2e in het totaalklassement in de E-categorie.

Chivaro werd 7e met 2 uit 7, Joaquin werd 5e met 3 uit 7. Jannes had een superdag, versloeg zijn clubgenoten en werd met een prachtige 6 uit 7 vanzelfsprekend 1e. Tevens staat hij nu 3e in het totaalklassement in de D-categorie.

Zaterdag 19 november is weer een volgend toernooi van de Leidse Grand Prix. Ik heb het al eerder gemeld, maar nogmaals: deze toernooien zijn zeer geschikt voor kinderen met geen of weinig toernooi-ervaring.







Verslag en foto's: Robert Aarts