Jeugdnieuws: verslag 1 oktober Grand-Prixtoernooi Maassluis (1 oktober)
Vol goede moed waren we met 4 spelers naar Maassluis gereisd voor het tweede Grand-Prixtoernooi van de RSB: het Corry Vreekentoernooi. Corry Vreeken is 5x kampioene van Nederland geweest een aantal jaren geleden en dat is toch wel een reden om een toernooi naar haar te vernoemen, ook omdat ze erg veel voor het schaken heeft gedaan. Ze is nu 88 jaar en ze was zelf aanwezig om de prijzen uit te reiken. Ze woont zelf in Maassluis en heeft vroeger in Rotterdam geschaakt.

Van onze club deden mee: Lamiek, Aristarch, Joep en Oscar. Er waren door concurrentie van andere schaakevenementen maar weinig deelnemers, 32, en die waren dus in 4 groepen verdeeld. Vanwege dit kleine aantal kwamen 3 van de 4 deelnemers van onze club in dezelfde groep (2) uit. Alleen Oscar speelde een groep lager. Ze moesten allemaal 1x tegen alle kinderen van hun groep spelen en dus ook tegen elkaar.

Het begin was moeizaam, alleen Oscar won; de anderen moesten er nog inkomen. Uiteindelijk was alleen Oscar tevreden: hij won in zijn groep de eerste prijs, en dat terwijl hij zo'n beetje de jongste daar was: goed hoor!

In de hogere groep ging het wat minder, maar Joep werd na flink rekenen nog 4e; hij had evenveel punten als de nr 3, maar minder SB-punten, en tegen elkaar hadden ze remise gespeeld. Eigenlijk was hij dus ook wel 3e. Aristarch is van plan om meer toernooien te gaan spelen; hij had nu 3 punten gehaald, in goed gespeelde partijen, maar soms ziet hij nog iets over het hoofd. Lamiek had zijn dag niet. In een paar partijen hield hij het lang vol maar verloor in het eindspel. Volgende week beter!

Op 9 oktober is er weer een Grand-Prixtoernooi van de HSB. Vóór donderdag aanmelden bij Margreet: mmol24@gmail.com.



Verslag en foto: Margreet