Jeugdnieuws: verslag 2 juli toernooi Delft, laatste Grand Prix HSB (4 juli)
Bij het DUWO denksportcentrum in Delft werd op 2 juli de laatste Grand Prix gehouden van de HSB. Een mooie locatie, zeker omdat dit de thuisbasis is van Giri en Timman. Alleen voor de schaakouders was het een beetje aan de krappe kant.

Vanuit RSR Ivoren Toren waren er vijf kinderen aanwezig, te weten Chivaro, Jannes, Joep, Lamiek en Joaquin. Chivaro en Jannes zaten in groep 2 bij Maks Katsarov (waarover straks meer), Joaquin zat in groep 3, Joep en Lamiek in groep 4. Chivaro en Jannes kwamen beiden tot 2 punten uit 5, waarbij na loting Chivaro plek 3 had en Jannes plek 4 (goed voor de pechvogelprijs). Joep en Lamiek kwamen na een sterk begin tot 3 punten uit 5, waarbij Lamiek na loting de 3e prijs had en Joep als pechvogel de 4e prijs.

Voor Joaquin stond er nog een totaalklassement in de E-H categorie op het spel, waarbij zijn voorsprong op de al eerder genoemde thuisspeler Maks 2 punten was. Verlies in z'n eerste potje zorgde echter bij Maks voor zoveel druk dat hij het tij niet meer kon keren. Joaquin won met overtuiging zijn groep (4 uit 5), waardoor hij een teleurgestelde Maks (de tweede prijs haalde hij niet meer op) voorbleef. Hij mocht een enorme beker en geldprijs in ontvangst nemen. Daarnaast kreeg Joaquin nog een prijs voor deelname aan alle HSB-toernooien.

De meeste kinderen zijn nu klaar, een aantal gaat volgend weekend nog naar een toernooi in Amsterdam.

3 september begint het nieuwe seizoen weer met de jeugdkampioenschappen van Gouda.























Verslag en foto's: Robert Aarts