Jeugdnieuws: verslag SGA Grand Prix in Amsterdam zondag 19 juni (22 juni)
Joep en Wesley eerste in het algemeen eindklassement van SGA!!!
Een dag na het NK pupillendag FGH werd op zondag 19 juni een SGA Grand Prix jeugdtoernooi gehouden in Amsterdam. Er waren in totaal rond de 50 deelnemers. Namens RSR Ivoren Toren deden Elnathan, Wesley, Jannes en Joep mee. Joep zou in eerste instantie niet mee doen. Hij wilde gewoon mee, lekker spelen, en Jannes aanmoedigen. Toen echter bij de inschrijving bleek dat er best veel (red. 7) NK gangers aanwezig waren, wilde hij ook meedoen. Dit bleek achteraf een goeie "zet".
Er werd gespeeld in 6 groepen. Elnathan en Wesley mochten de degens kruisen in groep 1, Jannes in groep 2 en Joep in groep 3.

Elnathan behaalde met 4 uit 7 een mooie tweede plek, Wesley deed dit keer mee voor de eer. Jannes behaalde ook 4 uit 7, hij werd echter gedeeld 4de en viel buiten de prijzen. Joep behaalde, net als een dag eerder, 5 uit 7 en werd mooi 3de. (Redactie: Joep werd een dag eerder op de Nationale Pupillendag (= NK voor de FGH-jeugd) gedeeld 4e-7e (op weerstand 6e) in de G-categorie, welke 40 spelertjes bevatte).

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat dit het laatste SGA Grand Prix toernooi was en dus was er ook een algemeen klassement uitreiking. En jawel, er mochten twee denkhoofden naar voren komen en de eerste prijs in ontvangst nemen. Joep in de categorie G en Wesley in de categorie E! Een heel mooi resultaat voor de Rotterdammers in Amsterdam!Verslag en foto's: Robert Aarts