Jeugdnieuws: verslag jeugdweekendtoernooi Leiden 11 en 12 juni (15 juni; ingezonden 13 juni)
In het regenachtige Leiden werd op 11 en 12 juni het jeugdweekendtoernooi gehouden in buurthuis "Op Eigen Wieken". De burgemeester, die zelf ook als kind had geschaakt (ze maakten toen nog bekers van plastic kopjes met aluminiumfolie!) verrichtte de opening. Er werd in vier groepen geschaakt waarbij er in de D-groep 29 kinderen zaten. Vanuit RSR Ivoren Toren deden Chivaro en Joaquin mee in deze groep.

Er werd Zwitsers gespeeld met 11 rondes, waarbij iedere speler maar liefst 35 minuten bedenktijd had! Zaterdag waren er 6 ronden, met 's avonds een maaltijd Chinees/pizza's, en zondag waren er 5 ronden. De lange bedenktijd was nog behoorlijk wennen omdat de kinderen gewend zijn om tegen een dreigende klok te spelen en het daardoor lastig vinden om wat langer na te denken over een zet.

Chivaro en Joaquin deden niet mee om de eerste 3 plekken, maar kwamen uiteindelijk uit 6 op 11, goed voor een plek in de subtop. De verloren partijen werden doorgenomen met FIDE-meester Frank Erwich, waar ze beiden veel van geleerd hebben. Al met al twee lange, maar waardevolle schaakdagen.









Verslag en foto's: Robert Aarts