Jeugdnieuws: 12 december 3e GP van de SGS te Hoogland (13 december)
Op zaterdag 12 december 2015 werd alweer de derde GP van de SGS gespeeld in de plaats Hoogland. Er waren meer dan 100 deelnemers, verdeeld over 13 groepen. De topgroepen waren stevig bezet met een gemiddelde rating 1304, de hoogste rating speler had 1768.

Namens RSR Ivoren Toren namen deel Chivaro (gr 5) en Lamiek (gr 9). Beide spelers hadden vrijdag avond ook al gespeeld tijdens de Groene Hart Cup. Alaya van Klim-Op was er ook en sportief als we zijn spelen we gewoon in met onze denkhoofden uit Rotterdam. Maar eens kijken hoe onze denkhoofden het gedaan hebben.

De resultaten
Chivaro behaalde 5˝ punt maar bleef wel ongeslagen; hij speelde 3 remises en Werd dus mooi tweede. Lamiek was op dreef. Niet alleen was hij ongeslagen op vrijdag, ook op zaterdag deed hij het erg goed. Met 6 uit 7 mocht hij zich zelfs winnaar noemen van de groep (eindelijk, zoals hijzelf zei). Zelf vond hij de groep gemakkelijker dan de partijen die hij op vrijdag speelde.

Kortom weer veel plezier en schaakervaring opgedaan. Gefeliciteerd denkhoofden met jullie mooie prestaties. Daarnaast wil ik Guher (moeder Chivaro) bedanken voor de foto’s.

Impressie





Tekst: Jan-Dirk Westerhof