This is the last voice you will ever hear. Don't be alarmed (26 juni)
Waar gaat dit nou weer over zal de achteloze lezer denken. Wel, dit citaat komt uit het stukje dat ik voor de Schakelaar geschreven zou hebben als deze wat later verschenen zou zijn, namelijk na afloop van het seizoen. Hij kwam echter te vroeg uit. Ja, het wordt steeds gekker, een Schakelaar die te vroeg uitkomt. Daarmee heb je natuurlijk nog geen idee waar de titel op slaat, maar alles zal duidelijk worden. De titel is namelijk een citaat van Frankie Goes to Hollywood, een band waar het gemiddelde RSR-lid vanzelfsprekend nog nooit van gehoord heeft, zo oud is-ie. Het komt nog uit de tijd van de Koude Oorlog. De dreiging van Breznjew is zo groot dat Engeland een referendum over het lidmaatschap van de EU houdt en ondanks De Gaulle met 70% vóór stemt en waarmee we bij het begin van de cirkel zijn die nu rond gemaakt is. Kun je trouwens nagaan hoe eng die Russen toen waren. Nu is Putin samen met Trump en Wilders de enige die blij is met een Brexit.

Ja, het seizoen zit er weer op. Alle partijen zijn beslist en onze webmaster heeft alle standen inmiddels netjes bijgewerkt. En vooruitlopend op het verslag wat jullie binnenkort terugvinden bij de stukken van de ALV, die trouwens op vrijdag 26 augustus plaatsvindt, hier alvast wat hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen. Joost van Ruitenburg, let op de spelling, anders feliciteren jullie de verkeerde, is met een ongekende voorsprong kampioen geworden, Ergens ver in de achterhoede is onze andere Joost [gedeeld] tweede geworden dankzij het winnen van de minimatch tegen veelvuldig oud-kampioen Rob. Hoe Nathanaël toch nog de MPG gewonnen heeft, hebben jullie kunnen nalezen in de bovengenoemde Schakelaar. Onderin die MPG vinden we Wil terug die komend seizoen waarschijnlijk weer eens een schrikbewind in Groep 2 gaat uitoefenen. Iemand die dat ook wil is Joop, die in Groep 3 al iets soortgelijks geflikt heeft. Maxim gaat het in ieder geval niet meemaken, want door Groep 2 op zijn sloffen te winnen gaat hij naar de voorronde. De sensatie van Groep 2 is echter toch Arnold, die de nodige kanonnen achter zich laat en volgend jaar voor de CL gaat. Sebastiaan is dit keer de beste Janse en ook nog eens de beste jeugdspeler. Volgend jaar beginnen we met minimaal drie 'jonkies', Sebastiaan, Lola en Alexander aan de voorrondes. En de naam van nummer vier blijft nog even geheim.

Komen we terug bij de titel. Die is wel heel doemdenkerig; hier wordt het een heel stuk positiever, want in deze context slaat het op het feit dat dit mijn laatste bijdrage aan de website is [als wedstrijdleider tenminste]. Na vijf jaar is het tijd om het stokje over te dragen aan een opvolger die er voor gaat zorgen dat we straks een ledenstop in moeten voeren bij gebrek aan zaalruimte en materiaal. Ik wil jullie wel alvast waarschuwen voor de langdurige selectieprocedure en daarom raad ik je aan om onmiddellijk actie te nemen en deze kans te grijpen en te solliciteren.



(Leo de Jager)