Interne: jeugd vs volwassenen op 13 mei (17 mei)
Daniël, Wesley, Winston, Chivaro en Marek zijn afgelopen vrijdag weer volop de strijd aangegaan bij de volwassenen. Ze waren echter niet in de stemming om een technisch overzicht te geven van hun potjes, maar lol hebben ze zeker gehad.

Daniël en Wesley (1-0) speelden tegen elkaar en kregen tijdens het schaken slappe lach die duurde tot het einde van de partij. Ze moesten zelfs even de gang op, omdat ze anderen uit hun concentratie hielden. Het lachen werd dan ook voortgezet in de kantine. Terwijl ze normaliter nog even het potje samen analyseren, vonden ze het veel leuker om boven een schaakbord handje te drukken met elkaar. Jammer dat dat niet meetelt met de competitie! :)

Marek - Winston (1-0): Broeders Marek en Daniël waren weer goed op dreef. Net toen Winston en Marek verslag wilden doen van het partijtje werden ze opgehaald door hun ouders. Het was ook laat geworden voor deze twee. Toen ik vroeg of ze in één zin hun partij konden omschrijven, antwoordden ze met: "We werden steeds afgeleid door het gelach van Daniël en Wesley!"

Chivaro - Andy (1-0): Chivaro zag in hoe belangrijk het veroveren van het centrum is in schaken en zorgde met zijn paard in het centrum ervoor dat Andy geen kant op kon met zijn pionnen. In het eindspel blokkeerden de koning en het paard de pionnen van Andy, waardoor Chivaro wel kon promoveren. Slimme zet en het is beloond! (Guher Aslanoglu)