Interne: Jeugd vs. Volwassenen van afgelopen vrijdag (13 maart)
Afgelopen vrijdag heeft de jeugd weer volop geschaakt tegen de volwassenen. In totaal werden er zes potjes gespeeld:

Groep 2
Circe – Mark (0-1): Zo nuchter als Circe is niemand binnen de jeugdafdeling. Ze was ook droogkomisch in haar terugblik. Ze was een zet vergeten in de opening waardoor Mark over het centrum kon heersen. Vanaf daar was het moeilijk te herstellen. Maar haar avond was zeker niet verpest, want ze ging lachend naar huis.

Groep 3
Wesley – Leonardo (0-1): Twee uur na kinderbedtijd is het lastig om nog energie te sprokkelen voor een remise, maar Leonardo heeft het hem wel aangeboden. Wesley was daar echter niet gevoelig voor en wilde tot het einde strijden.

Chivaro – Eduard (0-1): Lange tijd heeft Chivaro voor gestaan, maar uit de analyse met meester Brian was het duidelijk dat de focus op het verdedigen van de loper betekende dat hij zijn koning naar voren moest schuiven. Dat bleek niet zo handig. Wel voor het eerst bijna twee uur geschaakt voor één pot!

Marek – Wijnand (0-1): Wijnand vond zijn tegenstander erg sterk en verwachtte een remise. Marek had helaas de onderste lijn niet in de gaten en Wijnand kon daardoor makkelijk inbreken. Spannend was het zeker wel!

Daniël – Hans (1-0): Dit spel leek wel een performance van David vs Goliath (letterlijk en figuurlijk!) en Daniël bewees dat bij schaken alles mogelijk is. De broers Marek en Daniël hebben laten zien dat hun tegenstanders hen mogen vrezen.

Winston – Marcel (1-0): Winston was kort en krachtig over zijn potje. Bij het eindspel had Winston nog een toren, dus hoefde hij alleen nog maar te promoveren met zijn pion naar een Dame. The rest is history... (Guher Aslanoglu)